Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΓΓΑΙΟΝ-«ΣΤΗΝ ΑΧΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» (ΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ)






«Αρκετές φορές βλέποντας πάνω από το Στρυμονικό Κόλπο να διαγράφεται στα δύο άκρα του ορίζοντα από τη μια η κωνική σιλουέτα του Άθωνα και από την άλλη η κορυφή του Παγγαίου, αναρωτήθηκα ποιο από τα δύο βουνά δικαιούται να πάρει στην παγκόσμια ιστορία το όνομα “Άγιο Όρος”.

Διότι, αν η Πολιτεία των Αγιορειτών μοναχών είναι ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο πνευματικού εξαγνισμού, το Παγγαίο περιλαμβάνεται ανάμεσα σε εκείνες τις ιερές κορυφές από τις οποίες ξεχύθηκαν προς τον αρχαίο κόσμο μυστικιστικές λατρείες και θρησκευτικές ζύμες, που την επίδρασή τους, όσο και αν αυτή δεν μπορεί εύκολα να μετρηθεί, δεν θα την αρνηθεί ποτέ κανείς».
Πωλ Περντριζέ -“Λατρείες και Μύθοι του Παγγαίου”

--------------------------
-------------


Υπάρχει ένα βουνό... Ένας τόπος Θεών, Ημίθεων και Ηρώων.
Το ιερό βουνό της αρχαιότητας, που για έναν περίεργο λόγο δεν διδαχθήκαμε ποτέ την ιστορία του. Χάθηκε, όπως και ο μυστηριώδης πολιτισμός που αναπτύχθηκε εκεί πολλές χιλιετίες πριν και που -τα σκανδαλώδη για την εποχή τους -τεχνουργήματα του, τα βλέπουμε σήμερα αποτυπωμένα και χαραγμένα στους βράχούς της ευρύτερης περιοχής.
Το χρυσοφόρο βουνό, αποτέλεσε το «μήλο της Έριδος»των μεγάλων δυνάμεων της αρχαιότητας. Όποιος το κατακτούσε θα εξουσίαζε τον κόσμο!
Εκεί ο Ορφέας, ο πρώτος αστρονόμος, μελέτησε τα άστρα και δίδαξε στους ανθρώπους την αστρονομία.
Εκεί οι θίασοι του Διονύσου πρωτοδίδαξαν το θέατρο και τις θρησκευτικές τελετές.
Απο εκεί ξεκινησαν τα μεγαλύτερα θρησκευτικά ρεύματα και θρησκείες.
Από εκεί ξεκίνησε ο Αλέξανδρος την εκστρατεία που θα άλλαζε τον κόσμο!
Μια φορά και ένα καιρό, όλα ξεκίνησαν από εκεί....

ΠΑΓΓΑΙΟΝ-«ΣΤΗΝ ΑΧΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».
(Εργασία σε εξέλιξη. Συνεχίζεται...)


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ©www.visaltis.net





https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/11/blog-post_636.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)