Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Η άγνωστη πυραμίδα της Αργολίδας που λίγοι γνωρίζουν

Λίγοι γνωρίζουν πως υπάρχουν και στην Ελλάδα πυραμίδες. Αποτελούν μάλιστα μοναδικά δείγματα πυραμιδικής αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη.

Δεν μοιάζουν, βέβαια, με τις αιγυπτιακές. Καλύπτονται όμως από μυστήριο, καθώς ελάχιστοι ερευνητές έχουν ασχοληθεί
με την ύπαρξή τους και όσοι το έκαναν δεν συμφωνούν σε τίποτα!

Στο Ελληνικό της Αργολίδας βρίσκεται μία από τις πιο καλοδιατηρημένες. Και για αυτήν, φυσικά, όπως και για όλες τις άλλες υπάρχει πλήρης ασυμφωνία: Ηταν άραγε ταφικό μνημείο; Μήπως μικρό οχυρό ή φρυκτωρία;

Δείτε επίσης: Έρευνα: Πυραμίδες στην αρχαία Ελλάδα

Υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν πιο ριζοσπαστικές θεωρίες, ότι αποτέλεσε ναό για θυσίες ή αστρονομικό παρατηρητήριο.

Ακόμα και η χρονολογία
της κτίσης της είναι άγνωστη. Ορισμένοι ερευνητές την τοποθετούν στο 2720 π.Χ. Αλλοι στον 4ο αιώνα π.Χ. Αυτή είναι και η επίσημη θέση του υπουργείου Πολιτισμού.

Ποια στοιχεία είναι σωστά; Κανείς δεν ξέρει ακόμη. Μέχρι τότε ας αφήσουμε τη φαντασία να αυτοσχεδιάσει ελεύθερα…

Μια έρευνα όμως που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών και χρονολόγηση στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του “ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720 π.Χ!

Δηλαδή είναι παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον) έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.).

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν έγινε γνωστό και δεν έγινε καμιά εκμετάλλευση του από το Ελληνικό κράτος, άλλα αντίθετα αποσιωπήθηκε.


pronews.grΤο διαβάσαμε από το: Η άγνωστη πυραμίδα της Αργολίδας που λίγοι γνωρίζουν http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/12/blog-post_845.html#ixzz5YibHjAwU

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)