Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Λύθηκε ο γρίφος του μυστηριώδους αντικειμένου που ταλαιπωρούσε τους επιστήμονες για μήνες!


Αφού για έξι ολόκληρους μήνες οι επιστήμονες «έσπαγαν τα κεφάλια» τους για το τι στο καλό είναι αυτό το μυστηριώδες χρυσό αντικείμενο που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε νεκροταφείο του Ισραήλ, το Facebook τούς έβαλε τα γυαλιά μέσα σε λίγες ώρες!
Οι επιστήμονες λοιπόν του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Ισραήλ ζήτησαν απεγνωσμένα τη βοήθεια του διαδικτύου και όπως αποδείχθηκε έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και καιρό.

Ο Amir Ganor, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, δήλωσε μάλιστα στο αμερικανικό δίκτυο NBC news ότι βλέπει για πρώτη φορά στη ζωή του κάτι τέτοιο, τονίζοντας πάντως ότι στο νεκροταφείο του Τελ Αβίβ έχουν βρεθεί πολλά πολύτιμα αντικείμενα από τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή εποχή, όπως επίσης και από την περίοδο των Σταυροφόρων. Μόνο που το λαμπερό χρυσό αντικείμενο που βρήκε θαμμένο εργάτης συντήρησης πριν μερικούς μήνες, δεν μπορεί καν να τοποθετηθεί σε κάποια χρονική περίοδο.

Και μπορεί αρχικά να υπήρξαν φόβοι ότι μπορεί να πρόκειται ακόμα και για εκρηκτικό μηχανισμό, με ειδική μονάδα πυροτεχνουργών να καλείται στο σημείο, ωστόσο αποδείχθηκε πως το μυστηριώδες αντικείμενο δεν συνιστούσε κάποιου είδους απειλή.

Μετά από έξι μήνες έτσι άκαρπων ερευνών, το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Ισραήλ απευθύνθηκε για βοήθεια στο Facebook, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του ευρήματος.


Όπως ήταν φυσικό, οι απαντήσεις κάτω από τη φωτογραφία έκαναν ουρά… χιλιομέτρων, με τους χρήστες να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για όργανο γονιμοποίησης βοοειδών, μέχρι ρολόι, μασάζ και αντικείμενο αρχαίο εβραϊκού ναού.

Ένας Ιταλός ωστόσο που γυρίζει το κεφάλι στο Micah Barak, έδωσε τη λύση, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται για κάποιο αρχαίο λείψανο, αλλά για έναν «ενεργειακό θεραπευτή» που προστατεύει και από τη ραδιενέργεια και πουλά μέσω διαδικτύου γερμανική εταιρεία.

Το αντικείμενο πωλείται μάλιστα με την ονομασία «Isis beamer» από το όνομα της Αιγύπτιας θεάς Ίσις, η οποία ήταν θεά της Θεραπείας, της Μαγείας και της Φύσης.
Παραμένει πάντως άγνωστο ποιος τοποθέτησε ένα αντικείμενο αξίας περίπου 250 λιρών στο νεκροταφείο για να δώσει θετική ενέργεια σε κάποιον νεκρό! Μπορεί πάλι και να το έκρυψε νομίζοντας ότι είναι από ατόφιο χρυσό και αξίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού το… ψείρισε από το νόμιμο κάτοχό του, ο οποίος πάντως δεν έχει δώσει επίσης σημάδια ζωής!

«Ελπίζουμε όποιος γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει μαζί μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Ινστιτούτου.

Όπως και να έχει, «η μαγεία της μάζας» έκανε πάλι το θαύμα της…

newsbomb.gr
http://www.diadrastika.com/2015/12/lythike-mysterio-xrysou-antikeimenou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...