Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η αληθινή ιστορία του εξορκισμού της Έμιλι Ρόουζ (ΦΩΤΟ,ΗΧΗΤΙΚΟ)





Έμιλι Ρόουζ ονομαζόταν η πρωταγωνίστρια της ομώνυμης ταινίας που κυκλοφόρησε το 2005 και πραγματευόταν την υπόθεση δαιμονισμού και εξορκισμού μιας κοπέλας. Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία που διαδραματίστηκε τη δεκαετία του ΄70 στη Βαυαρία.
Το πραγματικό όνομα της πρωταγωνίστριας της ιστορίας ήταν Ανελίζ Μίκελ, Η Ανελίζ ήταν γεννημένη στις 21 Σεπτεμβρίου 1952 και πέθανε την 1η Ιουλίου 1976, ενώ είχε υποβληθεί σε μια σειρά, συνολικά 67 εξορκισμών.














Η Ανελίζ Μίκελ αντιμετώπισε τα πρώτα προβλήματα το 1968, όταν οι γιατροί διέγνωσαν επιληψία και κατάθλιψη. Η τότε 16 ετών κοπέλα εισήχθη σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Στο διάστημα που ακολούθησε κι ενώ η Ανελίζ έπαιρνε αντιεπιληπτικά και αντικαταθλιπτικά χάπια, της δημιουργήθηκε έμμονη ιδέα ότι γύρω της κυκλοφορούν δαίμονες.




Το 1973 η Ανελίζ κατάφερε να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, αλλά ήταν πλέον πεπεισμένη ότι είχε δαιμονιστεί. Η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευε. Οι παραισθήσεις κατά τη διάρκεια των προσευχών της πλήθαιναν, ενώ όλο και πιο συχνά φώναζε ότι έχει «κυριευθεί από δαίμονες» κι ότι «θα σαπίσει στην κόλαση». Παράλληλα επιχειρούσε να κάνει κακό στον εαυτό της, ακόμη και στην οικογένειά της, ενώ έφτασε σε σημείο να τρώει αράχνες και να πίνει τα ούρα της. Η ίδια ζήτησε να της κάνουν την τελετή του εξορκισμού, αίτημα το οποίο αρχικώς απορρίφθηκε από την Καθολική Εκκλησία, έγινε όμως δεκτό τον επόμενο χρόνο.




Οι εξορκισμοί ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1974 και τους ανέλαβαν οι κληρικοί Άρνολντ Ρεντς και Ερνστ Αλτ. Η Ανελίζ υποβλήθηκε στη διαδικασία περισσότερες από 65 φορές σε διάστημα μόλις δέκα μηνών. Στη δίκη που ακολούθησε του θανάτου της, υποστηρίχτηκε ότι κατά τη διάρκεια των τελετών το πρόσωπο της Ανελίζ μεταμορφώθηκε κι ότι μιλούσε με μία απόκοσμη, βαθιά φωνή. Μάλιστα οι συνήγοροι των κληρικών παρουσίασαν στο δικαστήριο ηχητικά από τον εξορκισμό της κοπέλας (ακούστε παρακάτω) τον οποίο ηχογραφούσε ο ιερέας Άρνολντ Ρεντς.




Μάρτυρες του εξορκισμού ανέφεραν ότι το σώμα της κοπέλας, κυριευμένο από παραφυσικά πλάσματα, είχε γεμίσει εκδορές και μελανιές, ενώ υπήρχαν φορές που το κορμί της αιωρούταν κι έπειτα έπεφτε με δύναμη στο πέτρινο δάπεδο. Στις 30 Ιουνίου του 1976 τελέστηκε ο τελευταίος εξορκισμός. Το βράδυ, η Ανελίζ είπε στη μητέρα της ότι κάτι θα συμβεί. Τα τελευταία της λόγια προς τους εξορκιστές ήταν «ικετεύστε για την άφεση», ενώ στην μητέρα της είπε: «μητέρα, είμαι φοβισμένη».




Δείτε επίσης:

Δαίμονας στέλνει SMS σε Ιερέα μετά από Εξορκισμό
Πατέρας Σάββας Αχιλλέως εναντίον Furby
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πάστορας στην Αριζόνα κάνει Εξορκισμούς μέσω Skype (ΒΙΝΤΕΟ)
Σκότωσαν τη Μητέρα τους σε Εξορκισμό γιατί πίστευαν ότι είναι Δαιμονισμένη, ενώ αυτή έπασχε από Αλτσχάιμερ
Δείτε ποιός λέει "Ο Πούτιν έχει το σατανά μέσα του"
Τηλε-Ιεροκήρυκας: Οι ταινίες Τρόμου μπορούν να προκαλέσουν Δαιμονική Καταληψία (ΒΙΝΤΕΟ)
Προχωρούν τα έργα για το άγαλμα του Σατανά στην Οκλαχόμα (ΒΙΝΤΕΟ)
Πατέρας Σάββας Αχιλλέως "Περί Εξορκισμών"
Σοκ! Γυμνό ερεθισμένο άγαλμα του Σατανά αναστάτωσε τους πολίτες στο Βανκούβερ (ΒΙΝΤΕΟ)




Η δίκη για τον θάνατο της Ανελίζ Μίκελ ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου του 1978. Οι γιατροί υποστήριξαν ότι η κοπέλα έπασχε από επιληψία κι ότι με την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή, ήταν δυνατό να περιοριστούν τα συμπτώματά της. Το δικαστήριο έκρινε τους γονείς και τους εξορκιστές ένοχους για φόνο εξ’ αμελείας και τους καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών, ενώ η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από αφυδάτωση ύστερα από έναν χρόν υποσιτισμού.




Παρόλο που τα αίτια θανάτου δεν ήταν μεταφυσικά, οι γονείς της κοπέλας ζήτησαν να γίνει εκταφή του σώματός της με προτροπή μιας καλόγριας που υποστήριζε ότι το σώμα της θα είχε παραμείνει αναλλοίωτο επειδή ήταν δαιμονισμένη. Το σώμα της Ανελίζ ωστόσο είχε αποσυντεθεί.




Αν και αργότερα μια επιτροπή της γερμανικής Εκκλησίας παραδέχτηκε ότι ο θάνατος της Ανελίζ Μίκελ δεν προήλθε από δαιμονισμό, υπάρχουν ακόμη και σήμερα αναρίθμητοι πιστοί που πιστεύουν το αντίθετο. Η Άννα Μίχελ, μητέρα της Ανελίζ, ανέφερε πριν από μερικά χρόνια ότι «ακόμη κάτι υπάρχει μέσα στο σπίτι. Κάτι δεν έχει φιύγει».




Δείτε φωτογραφίες και ακούστε παρακάτω το ανατριχιαστικό ηχητικό απόσπασμα














Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα των εξορκισμών, όπως παρουσιάστηκε στο δικαστήριο


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)