Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αρίσταρχος: ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά τηλεσκόπια της Ευρώπης στον Χελμό [Βίντεο]






Το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπειρωτικής Ευρώπης




Το Αστεροσκοπείο Χελμού βρίσκεται στην Αχαΐα και στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του όρους Χελμός στην τοποθεσία Νεραϊδοράχη σε υψόμετρο 2.340 μέτρων κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Εκεί έχει εγκατασταθεί το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος.

Το όνομα του πήρε από τον Αρίσταρχο τον Σάμιο, αστρονόμο της αρχαιότητας. Η τοποθεσία που βρίσκεται είναι από τα σημεία της Ευρώπης με τη χαμηλότερη φωτορύπανση και το τηλεσκόπιο είναι πάνω από τα σύννεφα.

Το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά τηλεσκόπια της Ευρώπης, ενώ έχει διάμετρο 2,3 μέτρα και μεγάλη ακρίβεια στόχευσης και παρακολούθησης ουράνιων αντικειμένων.

Το τηλεσκόπιο ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπειρωτικής Ευρώπης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)