Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Νικόλα Τέσλα: ο άνθρωπος που εφηύρε σχεδόν τα πάντα!




Μία αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άρθρα για τον μεγάλο Σερβοκροάτη εφευρέτη που φαντασιώθηκε δωρεάν και ανεξάντλητη ηλεκτρική ενέργεια για όλο τον πλανήτη.

Γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1856, απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα στα 35 του χρόνια, όπου και απεβίωσε (στη Νέα Υόρκη) στις 7 Ιανουαρίου του 1943.
Δυστυχώς για τον ίδιο, το μεγαλύτερο μέρος του έργου του είτε απετέλεσε τη βάση για πολλές μελλοντικές δημοφιλείς εφευρέσεις είτε υποσκελίστηκε από τις ταυτόχρονες ανακαλύψεις άλλων εφευρετών.


Κατασκεύασε το πρώτο ραδιόφωνο πριν τον Μαρκόνι, μία συσκευή ακτίνων Χ πριν τον Βιεννέζο Ρένγκτεν, έναν επαγωγικό κινητήρα την ίδια εποχή με τον Φεράρι, ενώ διεξήγαγε πειράματα για να αποδείξει την ύπαρξη μικρών σωματιδίων με φορτίο, χρόνια πριν ο Τόμσον αποδείξει την ύπαρξη των ηλεκτρονίων.


Πέραν όλων αυτών, όμως, ο Τέσλα έμεινε γνωστός για τις εργασίες του πάνω στο εναλλασσόμενο ρεύμα και τη διαμάχη του με τον Έντισον.
Παρά τις πολυάριθμες επιστημονικές βραβεύσεις που δέχθηκε όσο ζούσε, γέρασε άσημος και πάμφτωχος, λόγω της έμμονης ιδέας του να κατασκευάσει έναν ασύρματο μεταδότη ενέργειας, γνωστό ως Γουόρντενκλιφ Τάουερ, ένα εγχείρημα που τον βύθισε στα χρέη και τον έφερε στα όρια της τρέλας.


http://www.iefimerida.gr
http://www.triklopodia.com/2012/07/blog-post_5407.html
http://okloios.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1683.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)