Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Αρχαίος ελληνικός πάπυρος είναι το παλαιότερο βιβλίο της Ευρώπης








Ο πάπυρος ανακαλύφθηκε το 1962 ανάμεσα στα απομεινάρια μιας νεκρικής πυράς μέσα σε έναν από τους τάφους της περιοχής, και η τοποθεσία αυτή αποκάλυψε έναν θησαυρό από αντικείμενα, που αποτελούνται κυρίως από περίπλοκα αντικείμενα από μέταλλο.

Ο πάπυρος του Δερβενίου, ένας αξιοσημείωτος αρχαίος ελληνικός πάπυρος που χρονολογείται από την εποχή της βασιλείας του Φιλίππου Β’ του Μακεδόνα, πιθανότατα προέρχεται από το 340 έως το 320 π.Χ., αποτελεί μαρτυρία για το αρχαιότερο ευανάγνωστο χειρόγραφο της Ευρώπης που άντεξε στο χρόνο.



Ο παπύρος του Δερβενίου, που πήρε το όνομά του από τον τόπο της ανακάλυψής του, ο οποίος βρίσκεται περίπου έξι μίλια βόρεια της Θεσσαλονίκης, φιλοξενείται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της ίδιας τοποθεσίας.

Ανακαλύφθηκε το 1962 ανάμεσα στα απομεινάρια μιας νεκρικής πυράς μέσα σε έναν από τους τάφους της περιοχής, και η τοποθεσία αυτή αποκάλυψε έναν θησαυρό από αντικείμενα, που αποτελούνται κυρίως από περίπλοκα αντικείμενα από μέταλλο.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. fortune dragon pg slot online ระบบโบนัสและโอกาสในการชนะรางวัลพิเศษยังเป็นจุดเด่นที่ทำให้เกมนับเป็นที่นิยมอย่างแน่นอนในวงการการพนันออนไลน์ pg slot ค่ายน่าเชื่อถือที่สุด

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)