Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

20.000 χρόνων αντικείμενα ανθρώπων βρέθηκαν στο Βιετνάμ - Κι ένα μυστήριο αντικείμενο 1,2 εκατοστών!







Του Γιώργου Λεκάκη


Ο κ. Trinh Nang Chung της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών του Βιετνάμ και οι συνάδελφοί του
βρήκαν ίχνη ανθρώπινης κατοίκησης σε σπηλιές στο εθνικό πάρκο γύρω από την λίμνη Ba Be του βορειοανατολικού Βιετνάμ, που εκτιμάται ότι είναι περίπου 20.000 χρόνων.



Τα περισσότερα από τα αντικείμενα, όπως 50 εργαλεία από πέτρα, στοιχεία μαγειρέματος (εστία), δόντια και οστά ζώων, βρέθηκαν στο σπήλαιο Tham Kit, το οποίο χωρίζεται σε τρία δωμάτια και έχει λεία δάπεδα και μεγάλες πέτρες. Το σπήλαιο Tham Kit ευρίσκεται 50 μ. πάνω από την επιφάνεια της λίμνης, βλέπει νοτιοδυτικά και έχει έκταση 3.000 τετραγωνικά μέτρα!


Ίχνη βρέθηκαν επίσης στα σπήλαια Tham Mya, Na Phoong και Ba Cua, της κοινότητας Nam Mau.


Οι ανασκαφείς
βρήκαν επίσης πέτρινα αντικείμενα του Πολιτισμού Hoa Binh (12.000-10.000 π.Χ.) στο κοντινό σπήλαιο Tham Mya και πολλά κεραμικά αντικείμενα της Εποχής του Μετάλλου στα σπήλαια Na Phoong και Ba Cua.





Από τα ημι-απολιθωμένα οστά, και δόντια ευρέθη ότι οι άνθρωποι ήσαν κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες, και έτρωγαν κυνήγι, λαχανικά και φρούτα.


Ωστόσο, μυστήριο παραμένει ένα αντικείμενο, που βρήκαν οι ανασκαφείς: μια μικρή επίπεδη μπάρα με δύο τρύπες διαμέτρου περίπου 1,2 εκατοστών στην επιφάνεια. Το αντικείμενο φαινόταν να έχει χαραχθεί προσεκτικά και να έχει κοπεί.

ΠΗΓΗ: Vietnam Academy of Social Sciences, July 18, 2020. Vietnam Plus, 20.7.2020.


arxeion-politismou.gr
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/07/20000-12.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)