Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Απόλλων 17: Το μυστήριο της τελευταίας προσελήνωσης [Βίντεο]





 Γιατί η NASA σταμάτησε στο Apollo 17; Στην πραγματικότητα, υπήρχαν τρεις περισσότερες αποστολές πουπρογραμματίζονται μετά το Απόλλων 17, Απόλλων 18, 19 και 20, αλλά οι αποστολές αυτές «δήθεν», δεν έγινε ποτέ.


Ας πούμε ότι επισήμως ότι η τελευταία γνωστή αποστολή όπου οι άνθρωποι περπάτησαν στο φεγγάρι ήταν της NASA το Apollo 17 που έλαβε χώρα το 1972. Ήταν η τελική προσγείωση στη Σελήνη και το τέλος της εποχής του Απόλλωνα.
Η αποστολή Απόλλων 17 διήρκεσε 2 ημέρες, 13 ώρες, 51 λεπτά, 59 δευτερόλεπτα. Το Απόλλων 17 προσγειώθηκε στο κοιλάδα του Ταύρου-Littrow, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Mare Serenitatis
κατά μήκος ενός δακτυλίου βουνών που έχει σχηματιστεί μεταξύ 3,8 και 3,9 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, όταν ένα μεγάλο αντικείμενο έπεσε στη Σελήνη.
Γιατί όμως η NASA να σταματήσει στο Apollo 17; Η NASA είχε, στην πραγματικότητα, άλλες τρεις αποστολές μετά το Απόλλων 17, το Απόλλων 18, 19 και 20, αλλά οι αποστολές αυτές σύμφωνα με την NASA δεν έγιναν ποτέ.
Η αποστολή του Απόλλωνα 18 ήταν προγραμματισμένη και είχε ως στόχο να προσγειωθεί στο κρατήρα Κοπέρνικο. Το Apollo 19 προορίζονταν για την περιοχή Rillé, και το Απόλλων 20 αρχικά προορίζονταν για τον κρατήρα Tycho. Αλλά καμία από αυτές τις αποστολές δεν πραγματοποιήθηκε, και πολλοί από εμάς έχουν αναρωτηθεί γιατί; Γιατί η NASA να τις σταματήσει; Ήταν λόγω οικονομικών και πολιτικών λόγων, όπως κάποιοι προτείνουν ή ήταν κάτι περισσότερο από αυτό;
Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για τον Απόλλωνα 17 και ήταν μια αποστολή που έσπασε πολλά παγκόσμια ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου και της μακρύτερης επανδρωμένης σεληνιακής πτήσης, η αποστολή που είχε το μεγαλύτερο σύνολο στη σεληνιακή επιφάνεια, η αποστολή που έφερε στη Γη, το μεγαλύτερο σεληνιακό δείγμα και η αποστολή με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σεληνιακή τροχιά.
Ήταν μια αποστολή με μεγάλη επιτυχία που όμως σηματοδότησε το τέλος της επανδρωμένη σεληνιακής εξερεύνησης, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Επίσημες εξηγήσεις ως προς το γιατί η NASA
διακοπεί τα προγράμματα Απόλλωνα ήταν η έλλειψη κεφαλαίων, και η πολιτική στήριξη.
Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από τότε για την επίτευξη μεγάλων στόχων ωθώντας περαιτέρω τα όρια μας ήταν η κάψουλα Orion της NASA που είναι απόδειξη των εν λόγω εξελίξεων, και είναι μια νέα ελπίδα για την εξερεύνηση του διαστήματος και του αποικισμού. Έχουμε σχεδόν ξεχάσει το φεγγάρι, και ασχολούμαστε με τον Κόκκινο Πλανήτη, ο οποίος είναι κατά πολύ πιο «ακριβώς» από ότι οι αποστολές στη Σελήνη. Ακόμα κι αν υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα, όταν πρόκειται για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη, γιατί δεν έχουμε ξαναπάει εκεί τόσα χρόνια.
Η NASA ήταν πολύ σαφής όταν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας για τη Σελήνη. Ακόμη και αν μπορείτε να βρείτε αρκετό «υλικό» από απευθείας σύνδεση η NASA θα δηλώνει ότι υπάρχει μια άλλη ιστορία για αυτό το γεγονός.



Παραμένει ένα μυστήριο γιατί δεν έχουμε ξαναπάει στο φεγγάρι και γιατί οι διαστημικές υπηρεσίες αποφεύγουν τα ταξίδια εκεί, κάνοντάς το να δείχνει σαν κουραστικό και άχρηστο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι για περαιτέρω αποστολές με στόχο να διερευνήσουμε το ηλιακό σύστημα, το φεγγάρι είναι το ιδανικό μέρος…

Αναστάσιος Ντίνος
http://www.ksipnistere.com/2017/02/17_82.html

1 σχόλιο:

  1. ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


    Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

    Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

    Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
    Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
    Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
    οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
    προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
    Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής ακινήτων
    . δάνεια για την κατασκευή
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
    . στεγαστικά δάνεια
    . Η καταναλωτική πίστη,
    . Δάνεια FHA
    . προσωπικά δάνεια
    . τα δάνεια αυτοκινήτων
    κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lending-tree@outlook.com

    whatsapp: +1 (213)419-2419

    Με θερμό σκεπτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)