Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ


Θα θυμάστε από ανάρτηση του παρελθόντος φίλοι μου, το νόμισμα με το άλογο του ΗΛΙΟΥ, όπου στο πίσω μέρος του είναι ζωγραφισμένος ο πυραμιδοειδής λόφος με το κυκλικό ιερό (ΚΑΣΤΑΣ)
στο κάτω δεξιά τεταρτημόριο!
Μοναδικός οπισθότυπος αυτός, όπως και μοναδικός είναι με τον αετό και το λόφο πάλι, στο νόμισμα με το τέθριππο!

Αρχικά χαρακτηρίσθηκε ΟΛΥΝΘΟΥ το νόμισμα αυτό, όμως σύντομα αποχαρακτηρίσθηκε, λόγω αναχρονισμού, αλλά και γιατί μοναδικός τόπος εύρεσης αυτού του τύπου νομισμάτων, είναι ο λόφος πλάι στο μνημείο της Αμφίπολης! Το τέθριππο βέβαια είναι του ΗΛΙΟΥ και το κυκλικό ιερό σημειώνεται πάνω από αυτό! Πέραν του ΚΑΣΤΑ που αρνούνται να σκάψουν περαιτέρω, ΜΕΓΑ ανάκτορο υπάρχει στην κορυφή του λόφου, στο οποίο κανείς ποτέ δεν θα δώσει σημασία!

Από αυτόν τον λόφο προέρχεται και το σύμβολο του αετού με το φίδι, που δείχνει τον «ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ».


Asterios Tsintsifos
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/10/blog-post_757.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)