Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Βρήκαν λευκό καρχαρία 4 μέτρων.. με δαγκωματιές από κάτι πολύ μεγαλύτερο







Η συγκλονιστική εικόνα που δημοσίευσαν οι επιστήμονες, δείχνει τον τραυματισμό που υπέστη ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας 4 μέτρων, ο οποίος δαγκώθηκε από έναν ακόμη μεγαλύτερο θηρευτή.


Ο καρχαρίας Vimy, όπως τον «βάφτισαν» οι επιστήμονες, «πιάστηκε» από τον OCEARC
H -έναν ερευνητικό οργανισμό, που συλλέγει στοιχεία από τους ωκεανούς- νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στην ακτή της Nova Scotia, στον Καναδά.

Ωστόσο, το εκπληκτικό ζώο, το οποίο έχει μήκος 4 μέτρα και ζυγίζει 527 κιλά, ήταν γεμάτο ουλές, με τους ερευνητές να μένουν με το στόμα ανοιχτό, διότι, πιστεύουν, ο Vimy δέχθηκε σφοδρή επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, από ένα ακόμα μεγαλύτερο ζώο!


Ο πρόεδρος της OCEARCH, Chris Fischer, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι κάτι είχε μόλις δαγκώσει ολόκληρο το κεφάλι του»! Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια επουλωμένη πληγή στην κάτω γνάθο, ίσως από δάγκωμα προηγούμενου έτους, και ένα άλλο, πάνω και πέρα ​​από την κορυφή του κεφαλιού του. Κάτι, πραγματικά, πολύ μεγάλο δάγκωσε τον Vimy».

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως τα σημάδια των δοντιών και το μέγεθος της γνάθου δείχνουν ότι ο δράστης στης επίθεσης στον Vimy ήταν 1-2 μέτρα μεγαλύτερος από αυτόν. Ενδεχομένως να ήταν ένα άλλο αρσενικό ή ένα θηλυκό που δεν ήθελε να… παίξει.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)