Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Λύθηκε το μυστήριο με τις Πυραμίδες της Αιγύπτου; Η αποκάλυψη που ανατρέπει όλες τις θεωρίες! (Φωτό - Βίντεο)




Φως σε ένα από τα αρχαιότερα και μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου επιχείρησε να ρίξει ένας αρχιτέκτονας - ερευνητής, ανακαλύπτοντας, όπως υποστηρίζει, τον τρόπο με τον οποίο χτίστηκαν οι επιβλητικές πυραμίδες της Αιγύπτου.


Ο Jean-Pierre Houdin ισχυρίζεται λοιπόν πως ενδέχεται να ξεσκέπασε το πέπλο μυστηρίου πάνω από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, αυτή του Χέοπα, μετά από 4.500 χρόνια, αποκαλύπτοντας πώς στο καλό οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι κατάφεραν να χαρίσουν στην ανθρωπότητα ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.
Σύμφωνα με τον ειδικό πια στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, Γάλλο αρχιτέκτονα, «η πυραμίδα θα μπορούσε να κατασκευαστεί από μέσα, με τη βοήθεια μιας κυκλικής σήραγγας»!

Αποκάλυψη που σύμφωνα με τον ίδιο είναι «η μεγαλύτερη μετά τον τάφο του Τουταγχαμών».
Όπως υποστηρίζει, προκειμένου οι εργάτες να μεταφέρουν τους 3 εκατομμύρια λίθους, βάρους 2,5 τόνων ο καθένας, τοποθέτησαν μια εξωτερική ράμπα για τα πρώτα 40 μέτρα, ενώ στη συνέχεια κατασκεύασαν μια εσωτερική ράμπα σε σχήμα τιρμπουσόν για να ολοκληρώσουν το κατασκεύασμα ύψους 137 μέτρων.
«Αυτή είναι η επικρατέστερη θεωρία από όλες γιατί είναι η μόνη
που μπορεί να γίνει πράξη», τονίζει ο Houdin.

Για να αποδείξει μάλιστα τους ισχυρισμούς του, ο Houdin συνεργάστηκε με μια γαλλική εταιρεία που κατασκευάζει τρισδιάστατα μοντέλα για το σχεδιασμό αυτοκινήτων και αεροπλάνων, την Dassault Systemes, 14 μηχανικοί της οποίας εργάστηκαν για δύο ολόκληρα χρόνια πάνω στο πρότζεκτ του.
Χρησιμοποίησαν, δε, από ραντάρ μέχρι ανιχνευτές θερμότητας, για να «καταρρίψουν τις δύο μέχρι
σήμερα επικρατέστερες θεωρίες (εκτός... εξωγήινων)», ότι τοποθέτησαν τις πέτρες από ψηλά ή τις έσυραν.

Η θεωρία της ράμπας
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό, ερευνητές πραγματοποίησαν εκτεταμένες ανασκαφές σε ένα μεγάλο αρχαίο λατομείο της περιοχής, το οποίο τελικά φαίνεται πως έκρυβε ένα πανάρχαιο «μυστικό».
Σε αυτό εντοπίστηκε λοιπόν μία μεγάλη και φαρδιά ράμπα, στην οποία φέρονται να τοποθετούνταν οι τεράστιες πέτρες με μικρή κλίση, την ίδια ώρα που χιλιάδες εργάτες και σκλάβοι τραβούσαν με σκοινιά τα έλκηθρα πάνω στα οποία ήταν τοποθετημένες.
Παράλληλα, στα πλαϊνά τμήματα της ράμπας βρίσκονταν δύο κλιμακοστάσια, στα οποία ήταν τοποθετημένα δεκάδες ξύλα με μικρές οπές που διευκόλυναν το έργο των εργατών.
Η ηλικία, δε, της ράμπας υπολογίζεται στα 4.500 χρόνια, συνομίλικη δηλαδή των Πυραμίδων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχαίο λατομείο βρίσκεται στην περιοχή Χατνάμπ στην ανατολική έρημο της Αιγύπτου, ενώ απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το σημείο που κατασκευάστηκαν τελικά οι πυραμίδες. Ένα σταθμό στην ιστορία του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού.
Πρώτος ο... ταχυδρόμος!
Τα γυαλιά πάντως σε ερευνητές, επιστήμονες και αρχαιολόγους, οι οποίοι εδώ και μερικές εκατοντάδες χρόνια «πονοκεφάλιαζαν» για το πώς στον…
Ρα χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου, βάλθηκε να φορέσει ένας συνταξιούχος ταχυδρόμος από τη Γαλλία.
Ο ερασιτέχνης αιγυπτιολόγος Norman Michel Michel, μετά από 40 χρόνια μελέτης, υποστηρίζει ότι ξετύλιξε πρώτος το κουβάρι ενός εκ των μεγαλύτερων μυστηρίων της ανθρωπότητας.
Και μπορεί σε εμάς τους κοινούς θνητούς (πιστεύουμε ωστόσο και στους ειδικούς) η λύση του να φαίνεται από απλή μέχρι και προφανής, ωστόσο – σύμφωνα πάντα με τον Γάλλο – το μυστικό της κατασκευής των επιβλητικών πυραμίδων (αυτή του Χέοπα ή Γκίζας συγκαταλέγεται μάλιστα ανάμεσα στα 7 αρχαία θαύματα του κόσμου) κρατούσε, μέχρι τώρα, καλό κρυμμένο στην… άμμο, ένα σύστημα από ράμπες και έλκηθρα φορτωμένα με πέτρες!
«Η απάντηση στο ερώτημα πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου με γοητεύει από το 1972, όταν είδα την ταινία "Γη των Φαραώ". Βασάνιζε το κεφάλι μου για πολλά χρόνια και τελικά διαπίστωσα ότι όλοι έκαναν λάθος», ανέφερε στην Ouest France, συμπληρώνοντας: «Ξέχασαν κάτι βασικό: ότι οι Αιγύπτιοι δεν διέθεταν τα σύγχρονα μέσα και έπρεπε να χρησιμοποιήσουν κάτι απλό. Όπως τη δική μου εκδοχή για ένα σύστημα από ράμπες, προσαρμοσμένο στο μέγεθος των πυραμίδων. Είναι απλό, οικονομικό και εύκολα υλοποιήσιμο».

Όπως υποστήριξε μάλιστα ο Norman (χωρίς πάντως να μας «ξεδιπλώνει» όπως θα θέλαμε τις σκέψεις του) οι πέτρινες ράμπες χρησιμοποιήθηκαν ακολούθως στην κατασκευή των πυραμίδων, με αποτέλεσμα αυτές να δείχνουν τόσο ομοιόμορφες.
Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι με την πάροδο των ετών έχουν αναπτυχθεί πολλές θεωρίες σχετικά με το πώς χτίστηκαν οι εντυπωσιακές πυραμίδες της Αιγύπτου. Μερικές από αυτές κάνουν λόγο για κατασκευή τους από μέσα προς τα έξω, για συσσώρευση χαλασμάτων στα οποία προστέθηκαν αργότερα τούβλα, μέχρι (φυσικά) και για χέρι… βοηθείας από τους εξωγήινους φίλους μας!

pronews.gr





Το διαβάσαμε από το: Λύθηκε το μυστήριο με τις Πυραμίδες της Αιγύπτου; Η αποκάλυψη που ανατρέπει όλες τις θεωρίες! (Φωτό - Βίντεο) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/12/blog-post_2940.html#ixzz5aUR8vyZE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)