Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Μενδώνη για Αμφίπολη: «Υπάρχει πύλη που πάει προς τα κάτω» - Η λέξη ... κλειδί είναι το "προς τα κάτω"!!!






Αποκάλυψε πως όντως ο τάφος της Αμφίπολης έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποκάλυψε μιλώντας στον Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο πως όντως ο τάφος της Αμφίπολης έχει ακόμη ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.

Όπως υποπτεύθηκαν οι αρχαιολόγοι φτάνοντας στον τέταρτο τοίχο του τάφου υπάρχει κάτι που δεν μοιάζει να ακολουθεί τις... συνήθειες του υπόλοιπου οικοδομήματος.

Η πύλη,
τέταρτη κατά σειρά μετά από
εκείνη των Σφιγγών, των Καρυάτιδων και την τρίτη πίσω από τις Καρυάτιδες δεν βρίσκεται στο κέντρο, είναι κάπως πιο αριστερά και είναι σχεδόν η μισή σε μέγεθος από τις προηγούμενες.




Το σημείο του 4ου τοίχου όπου εντοπίστηκε η "περίεργη" πύλη
Σε αυτό το θάλαμο και η επιχωμάτωση είναι κατά πολύ λιγότερη, έχει βάθος σχεδόν 3 μέτρα ενώ στους προηγούμενους τα χώματα έφταναν πολύ πιο ψηλά.

Η κ. Μενδώνη δεν θέλησε να πει πολλά “αυτό το οποίο μπορούμε να πούμε με τα δεδομένα που
έχουμε είναι ότι υπάρχει ένα μαρμάρινο θύρωμα” είπε αρχικά και η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού είπε:
“Πρέπει να προηγηθεί η αποχωμάτωση του τρίτου θαλάμου για να πούμε περισσότερα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κατεβαίνει προς τα κάτω. Αυτό φαίνεται”




Η λέξη ... κλειδί είναι το "προς τα κάτω".


Μπορεί λοιπόν να είναι υπόσκαφος απλό εκείνο το σημείο και πίσω ο τάφος;

Μπορεί να οδηγεί η πύλη σε ακόμη μια στοά με μια κλίμακα προς τα κάτω και στη συνέχεια να υπάρχει ο νεκρικός θάλαμος;
“Δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι φαίνεται πως πάει προς
τα κάτω. Φαίνεται ότι είναι σε χαμηλότερο επίπεδο”, είπε η κ. Μενδώνη, που τόνισε ότι πριν προχωρήσει η ανασκαφή
“οτιδήποτε άλλο σας πω είναι σκέψεις και σενάρια που γίνονται από το ανασκαφικό επιτελείο. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει.”

Η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για το τι μπορεί να κρύβει η συνέχιση της ανασκαφής συστήνοντας για ακόμη μια φορά υπομονή.Από τα« Παραπολιτικά»


hellenes-romaion.blogspot.com


amfipolinews



Το διαβάσαμε από το: Μενδώνη για Αμφίπολη: «Υπάρχει πύλη που πάει προς τα κάτω» - Η λέξη ... κλειδί είναι το "προς τα κάτω"!!! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/blog-post_3598.html#ixzz5Ls2jsxvX

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)