Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

5 Κορυφαία Μνημεία Άνω των 10.000 Ετών που Αποδεικνύουν έναν Χαμένο Πολιτισμό στον Πλανήτη











5 Κορυφαία Μνημεία Άνω των 10.000 Ετών που Αποδεικνύουν έναν Χαμένο Πολιτισμό στον Πλανήτη

Αντικείμενα και ερείπια που έχουν ανακαλυφθεί σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει πολλούς επιστήμονες να αμφισβητούν κατά πόσο η τρέχουσα αποδεκτή κατανόηση των προϊστορικών πολιτισμών είναι σωστή.


Εδώ θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς αμφισβητούμενους χώρους, που θεωρούνται από μερικούς ότι αποτελούν αποδείξεις προϊστορικών πολιτισμών πολύ πιο προηγμένων από ότι οι επιστήμονες πίστευαν ότι είναι δυνατόν. Μερικές από αυτές τις δομές έχουν βυθιστεί καθώς η στάθμη της θάλασσας έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια των χιλιάδων ετών. Η χρονολόγηση με άνθρακα δείχνει την Πυραμίδα της Βοσνίας να είναι 25.000 ετών.

Δύο Ιταλοί αρχαιολόγοι,
ο Δρ.Ricarrdo Brett και ο Niccolo Bisconti, βρήκαν ένα κομμάτι οργανικού υλικού στην πυραμίδα το περασμένο έτος. Ήταν σε θέση να χρονολογήσουν βάση του άνθρακα, το υλικό και μαζί με αυτό, την ίδια την πυραμίδα. Αυτή η χρονολόγηση άνθρακα τοποθετεί την πυραμίδα 20.000 χρόνια πριν των πολιτισμών των Σουμερίων και των Βαβυλωνίων, που πιστεύεται ότι είναι μερικοί από τους αρχαιότερους του κόσμου.
1. Βοσνιακή Πυραμίδα η παλαιότερη στον Πλανήτη, 25.000 Ετών





Βοσνιακή Πυραμίδα από το Shutterstock

Όταν η Πυραμίδα της Βοσνίας ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2005, οι ερευνητές μπορούσαν να μετρήσουν μόνο την ηλικία του επιφανειακού χώματος που καλύπτει την πυραμίδα, η οποία είναι περίπου 12.000 ετών.

Ο Δρ.Semir Osmanagich, ένας ερευνητής που εργάζεται για την Πυραμίδα της Βοσνίας είπε στη NTD Television πέρυσι: «Οι οργανικές ύλες που βρέθηκαν στην πυραμίδα του Ήλιου και η βιολογική ανάλυση μας λέει ότι οι πυραμίδες είναι παλαιότερες των 12.500 χρόνια, οι παλαιότερες στον πλανήτη.»

Δεδομένου ότι η πυραμίδα ήταν καλυμμένη με χώμα και βλάστηση, οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν απλά ένας λόφος, μέχρι που ανακαλύφθηκε η δομή της πέτρας εσωτερικά. Ήταν γνωστός ως ο λόφος Visoko.

Ενώ πολλοί τοπικοί επιστήμονες υποστηρίζουν τον Osmanagich, υπάρχουν και οι σκεπτικιστές. Ο γεωλόγος του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Robert Schoch,
ο οποίος πέρασε 10 ημέρες στο χώρο της πυραμίδας, δήλωσε στο περιοδικό Smithsonian το 2009, ότι η πυραμίδα είναι ένας φυσικός σχηματισμός. Ο Paul Heinrich, ένας αρχαιολογικός γεωλόγος του Louisiana State University συμφωνεί. Ο Heinrich είπε στο Smithsonian: «Η γεωμορφία που ο Osmanagich αποκαλεί πυραμίδα είναι πραγματικά αρκετά κοινή…Ονομάζεται «Επίπεδα Σίδερα» στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα δείτε πολλές από αυτές τις μορφές στη Δύση.»

Ο Enver Buza, ένας επιζώντας από το Γεωδαιτικό Ινστιτούτο του Σεράγεβο δήλωσε σε έγγραφο ότι η πυραμίδα είναι «προσανατολισμένη προς βορρά με απόλυτη ακρίβεια», ανέφερε στο Smithsonian. Μερικοί λένε ότι η υπόθεση των πυραμίδων της Βοσνίας έχει χρησιμοποιηθεί για πολιτικά οφέλη.
2. Gobekli Tepe, Τουρκία, 11.000 Ετών



Το Gobekli Tepe στην Τουρκία αποτελείται από τεράστιους πέτρινους ογκόλιθους που είχαν συναφθεί πριν από το Stonehenge περίπου 6.000 χρόνια. Θεωρείται από τον αρχαιολόγο Klaus Schmidt ότι αυτός είναι ο παλαιότερος ανθρώπινος τόπος λατρείας, τουλάχιστον 11.000 χρόνια παλιός χτισμένος σε μια εποχή που οι επιστήμονες λένε ότι οι άνθρωποι δεν είχαν καν αναπτύξει
τη γεωργία.

Ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Ian Hodder δήλωσε στο περιοδικό Smithsonian οι προϊστορικοί δομές στο Gobekli Tepe θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που η επιστήμη βλέπει τον προϊστορικό πολιτισμό.





Στους ογκόλιθους είναι χαραγμένες εικόνες με γύπες, υδρόβια πτηνά, αράχνες και πολλά άλλα πλάσματα.

«Η χρονολόγηση είναι σαφής, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι ‘αυτό», δήλωσε ο Schmidt στο Red Ice Creations σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Με ένα συνδυασμό χρονολόγησης άνθρακα και χρησιμοποιώντας την ηλικία των γύρω δομών, ο Schmidt είναι πεπεισμένος ότι το Gobekli Tepe είναι τουλάχιστον 11.000 χρόνια παλιό.

«Το εκπληκτικό γεγονός είναι ότι, δεν περιμέναμε για μια κοινωνία κυνηγών να είναι σε θέση να διαχειριστεί μια τέτοια πράξη, να μεταφέρει ένα μεγάλιθο», είπε.

Naquatica: Bosnia Pyramid Carbon Dated 25 Thousand Years Old

Για υπότιτλους:

Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά


Με σαρώσεις του ραντάρ διείσδυσης εδάφους, ο Schmidt και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον άλλοι 16 δακτύλιοι από τεράστιους ογκόλιθους βρίσκονται ακόμη υπόγεια σε 22 στρέμματα, σύμφωνα με το άρθρο του 2008 στο Smithsonian. Ακόμη και σε 50 χρόνια από τώρα, είπε, θα έχει μείνει πολύ σκάψιμο ακόμα.
3. Μνημείο Yonaguni, η Ατλαντίδα της Ιαπωνίας, 8.000 Ετών





Ο υποβρύχιος σχηματισμός ή ερείπιο που ονομάζεται «Η χελώνα» στο Yonaguni, στα νησιά Ryukyu

Πιστεύεται από κάποιους ότι κατασκευάστηκε πριν από περισσότερα από 8.000 χρόνια, πριν από την τελευταία εποχή των παγετώνων, μια μεγάλη δομή ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας στο νησί Yonaguni, έχει αναφερθεί ως αποδεικτικό στοιχείο ενός προηγμένου πολιτισμού που άνθισε χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι λένε τα τρέχοντα βιβλία.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Graham Hancock και ο καθηγητής Masaaki Kimura του Ryukyus στην Οκινάουα μελέτησε τη δομή αφότου ανακαλύφθηκε από ένα δύτη το 1987.





Ένα τμήμα του Μνημείου Yonaguni στις ακτές της Ιαπωνίας στο νησί Yonaguni

Ο Kimura συμφωνεί με Hancock ότι άνθρωποι είτε έχτισαν τη δομή ή τροποποίησαν κάποιο φυσικό σχηματισμό.

«Μοιάζει με ένα μνημείο,» δήλωσε ο Hancock στο BBC. «Έχει πολύ περίεργα χαρακτηριστικά. Έχει μια σειρά από σκαλιά και ταράτσες κομμένα στα πλάγια του. Είναι προσανατολισμένο προς τις κατευθύνσεις του ορίζοντα. Έχει πρόσοψη στο νότο, έχει ένα βαθύ χαρακτηριστικό ανατολικά προς τα δυτικά κατά μήκος εμπρός του. Φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σχεδιασμένου, τελετουργικά, λατρευτικού ή θρησκευτικού μνημείου.»

Ο Schoch, ο ίδιος σκεπτικιστής στη περίπτωση της βοσνιακής πυραμίδα, διαφωνείς. Ο ίδιος δήλωσε στο BBC ότι «τμήματά του μοιάζουν σαν να είναι τεχνητά,» αλλά ο τρόπος που ο βράχος χωρίζει φυσικά θα μπορούσε να κάνει το σχηματισμό.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να θεωρείται κατά κύριο λόγο φυσική δομή μέχρι περισσότερα στοιχεία βρουν το αντίθετο. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αυτή είναι μια απολύτως τελειωμένη υπόθεση», έγραψε σε ένα έγγραφο του το 1999.

Είπε, «Αυτή η αινιγματική δομή αξίζει πιο λεπτομερή εξέταση.»
4. Ο Κόλπος του Khambhat, Ισραήλ, 9.500 Ετών





Θάλασσα της Γαλιλαίας από το Shutterstock

Στο βυθό της λίμνης Kinneret του Ισραήλ, επίσης γνωστή ως η Θάλασσα της Γαλιλαίας, είναι μια τεράστια, αινιγματική δομή που θα μπορούσε να είναι παλαιότερη των 9.500 ετών.

Ανακαλύφθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ωκεανού το 2000 στον Κόλπο του Khambhat (παλαιότερα γνωστός ως Κόλπος του Cambay). Το κυκλικό οικοδόμημα είναι κατασκευασμένο από πέτρες και βράχια και εκτείνεται σε περίπου 9 χιλιόμετρα (5 μίλια). Έχει διερευνηθεί μόνο μέσω σόναρ σάρωσης και εκβαθύνσεις. Τουλάχιστον ένα τεχνούργημα ανακαλύφτηκε από τις εκβαθύνσεις πυθμένα και έχει χρονολογηθεί στο 7500 π.Χ., σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Princeton.

Ο δικτυακός τόπος του Princeton εξηγεί γιατί ορισμένοι αρχαιολόγοι αρνούνται να δεχτούν την ημερομηνία σε σχέση με την ίδια τη δομή: «Ένα μεγάλο παράπονο είναι ότι τα αντικείμενα ανακτήθηκαν από εκσκαφές εκβάθυνσης, αντί να ανακτηθούν κατά την ελεγχόμενη αρχαιολογική ανασκαφή. Αυτό οδηγεί τους αρχαιολόγους να ισχυρίζονται ότι αυτά τα αντικείμενα δεν μπορούν να δεθούν οριστικά με την περιοχή.»

Ο Dani Nadel, ένας αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα, ο οποίος εργάζεται με μια ομάδα για να μελετήσει την ανακάλυψη, είπε στο Fox News τον Μάιο: «Είναι πολύ αινιγματική, είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά δεν ξέρουμε από πότε είναι η γραμμή στο βυθό, δεν ξέρουμε με τι είναι συνδεδεμένη, δεν ξέρουμε τη λειτουργία της», είπε. «Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είναι εκεί, είναι τεράστια και αυτό είναι ασυνήθιστο.»

Θα μπορούσε να κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να ανασκαφτεί η περιοχή, σύμφωνα με το Fox News.
5. Ο δρόμος των Bimini, 12.000 Ετών





O Δρόμος των Bimini από το Shutterstock

Δύο στρατόπεδα επιστημόνων έχουν συναντηθεί για το θέμα της υποθαλάσσιας δομή γνωστή ως Δρόμος των Bimini στα ανοικτά των ακτών των Νήσων Μπαχάμες, δεδομένου ότι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1968.

Η μια πλευρά λέει ότι είναι μια 12,000-19,000 ετών ανθρώπινης κατασκευής δομή και περιφρονεί την συμβατική αντίληψη ότι οι προηγμένοι πολιτισμοί εμφανίστηκαν μόλις πριν από 5.000 χρόνια.

Το άλλο στρατόπεδο λέει ότι είναι ένας φυσικός σχηματισμός.

Ο ψυχολόγος που έγινε εξερευνητής, ο Δρ.Greg Little έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές τεκμηριωμένες καταδύσεις στην περιοχή με τον αρχαιολόγο William Donato.

Ο Donato εξήγησε σε ένα email στην Epoch Times ότι η πέτρινη γραμμή σχηματίζει ένα τείχος, που είναι γνωστό ως κυματοθραύστης, χτίστηκε για να προστατεύσει ένα προϊστορικό οικισμό από τα κύματα. Κατά τη διάρκεια των καταδήσεων τους (τεκμηριώνεται από φιλμ και φωτογραφίες), ο Donato και ο Little βρήκαν τη δομή να είναι πολυεπίπεδη και να περιλαμβάνει σφηνομένες πέτρες που λένε ότι πρέπει να έχουν τοποθετηθεί εκεί από τον άνθρωπο.

Το δίδυμο επίσης είπε ότι βρήκαν πέτρες για άγκυρα, με τρύπες για σχοινί σκαλισμένες σε αυτές και τουλάχιστον μια πέτρα αναλύθηκε αργότερα στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, η οποία βρέθηκε να έχει σημάδια από εργαλεία, σκόπιμη διαμόρφωση, λειτουργική φθορά και διάβρωση χαρακτηριστικά παρόμοια με σκαλιά.

Ο Little έγραψε σε ένα έγγραφο το 2005 ότι μια ανάλυση ενεργοποίησης νετρονίων σε σύγκριση με κοντινές πέτρες της ακτής με τις πέτρες του Τοίχους του Bimini, έδειξε ότι οι πέτρες του Bimini είχαν λιγότερα ιχνοστοιχεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι σχηματίστηκαν αλλού και μεταφέρθηκαν σε αυτήν τη θέση.


Ο Δρ.Eugene Shinn, ένας συνταξιούχος γεωλόγος ο οποίος εργάστηκε για τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εδώ και 30 χρόνια, λέει ότι ο δρόμος του Bimini αποτελείται από βράχους ακτής, το κλίμα στην περιοχή έκανε την άμμο και άλλα υλικά στην ακτή να συνενωθούν σε βράχο σχετικά γρήγορα, δημιουργώντας ένα «βράχο ακτής», ο οποίος καλύφθηκε από το νερό καθώς η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε.






Αναφορές:




  • http://www.shutterstock.com/pic-34424431/stock-photo-bosnian-pyramids-near-the-visoko-
  • city-bosnia-and-herzegovina.html?src=MMzOPEqBZ6hCrMhFelvmLA-1-2
    http://www.smithsonianmag.com/history-archaeology/The-Mystery-of-Bosnias-Ancient-Pyramids.html?c=y&page=1
    http://www.smithsonianmag.com/history-archaeology/gobekli-tepe.html?c=y&page=1




    http://www.robertschoch.net/enigmatic%20yonaguni%20underwater%20rms%20ct.htm
    http://www.shutterstock.com/pic-52162615/stock-photo-sea-of-galilee.html?src=OK3OlL5fsddXVsX0e2nFqQ-1-33
    http://www.princeton.edu/~achaney/tmve/wiki100k/docs/Marine_archaeology_in_the_Gulf_of_Cambay.html
    http://www.foxnews.com/science/2013/05/23/massive-submerged-structure-stumps-israeli-archaeologists/
    http://www.shutterstock.com/pic-144749593/stock-photo-underwater-rock-formation-in-the-bahamas-named-bimini-road.html?src=same_artist-144749596-1
    http://www.theepochtimes.com/n3/358139-5-mysterious-ruins-that-predate-known-civilization/www.theepochtimes.com/n3/357730-how-was-it-made-prehistoric-underwater-wall-divides-scientists/
    http://www.theepochtimes.com/


    Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων




    ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ



    diadrastika



    Το διαβάσαμε από το: 5 Κορυφαία Μνημεία Άνω των 10.000 Ετών που Αποδεικνύουν έναν Χαμένο Πολιτισμό στον Πλανήτη http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/5-10000.html#ixzz5Lxoc7751

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)