Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Μας κρύβουν κάτι; Σχέδιο προστασίας της Γης από αστεροειδείς αποκάλυψε η NASA



Το σχέδιό της για την προστασία της Γης από αστεροειδείς που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν ολόκληρες ηπείρους αποκάλυψε χθες η NASA.


Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα σε συνεργασία με το Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, είναι επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθούν καλύτεροι τρόποι εντοπισμού των αστεροειδών.
Όπως εκτιμάται θα χρειαστούν χρόνια μέχρις ότου κατασκευαστεί το διαστημόπλοιο που οι ειδικοί ελπίζουν ότι θα μπορεί να απομακρύνει τους αστεροειδείς από την πορεία τους προς τη Γη, αλλά αν γνωρίζουμε πότε πλησιάζει ένα τέτοιο ουράνιο σώμα τον πλανήτη μας, τουλάχιστον οι κάτοικοι θα έχουν τον χρόνο να απομακρυνθούν από την απειλούμενη περιοχή.
Μολονότι δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα αστεροειδείς, που να βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, η έκθεση των 18 σελίδων συνιστά ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας πιθανότητας μελλοντικά.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκατομμύρια αστεροειδείς βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά έως τώρα έχουν ανακαλυφθεί περίπου 15.000, ενώ κάθε εβδομάδα ανακαλύπτονται κατά μέσο όρο 30 νέοι, που μοιάζουν με μικρούς πλανήτες ή μεγάλους βράχους αναλόγως του μεγέθους τους
.
Γράφημα NASA/OSTP


Οι στρατηγικοί στόχοι της ΝΑΣΑ
To σχέδιο με την επωνυμία «Εθνική Στρατηγική Ετοιμότητας και Σχέδιο Δράσης για αντικείμενα κοντά στη Γη» καθορίζει πέντε γενικούς στρατηγικούς στόχους για την αντιμετώπιση του κινδύνου και των επιπτώσεων από πρόσκρουση αστεροειδούς: ‘

Βελτίωση των δυνατοτήτων ανίχνευσης των αστεροειδών, εντοπισμού και ταυτοποίησής τους.
Ακριβέστερη μοντελοποίηση των αντικειμένων και πρόβλεψη της διαδρομής τους.
Στο επόμενο στάδιο οι αρμόδιες Αρχές αναλαμβάνουν δράση, είτε με εκτροπή είτε με διατάραξη της πορείας του αστεροειδούς.
Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των διάφορων οργανισμών σε όλα τα κράτη που διαθέτουν πληροφορίες για αστεροειδείς
Ενίσχυση των διαδικασιών και πρωτοκόλλων για την αξιολόγηση των απειλών.
Στο σχέδιο αναφέρεται ως παράδειγμα πόση έκταση στη Νέα Υορκη θα κατέστρεφε η πτώση αστεροειδούς διαμέτρου περίπου 70 μέτρων Η σημερινή ικανότητα της ανθρωπότητας για ανίχνευση αστεροειδών 100-300 μέτρων είναι χαμηλή.
Οι επιστήμονες βρήκαν μόλις το 5% αστεροειδών 100-300 μέτρων, το 50% των 500-1000 μέτρων ενώ σε μεγέθη 1000+ μέτρα γνωρίζουν πέραν του 90%.
Επιστήμονες προειδοποιούν ότι στις 13 Απριλίου 2029 ο αστεροειδής Απόφις, διαμέτρου 200 μέτρων, θα περάσει σε απόσταση μόλις 31,200 χιλιομέτρων από τη Γης μέσα από την τροχιά των γεωστατικών δορυφόρων επικοινωνίας.
Η ΕΕ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διαθέσει μισό δισ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων συνιστωσών ασφάλειας στο διάστημα, μεταξύ των οποίων η αντιμετώπιση κινδύνων που σχετίζονται με το διάστημα και συνδέονται με δραστηριότητες του ήλιου ή με αστεροειδείς και κομήτες που απειλούν υποδομές ζωτικής σημασίας.


pentapostagma.gr



Το διαβάσαμε από το: Μας κρύβουν κάτι; Σχέδιο προστασίας της Γης από αστεροειδείς αποκάλυψε η NASA http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/06/nasa_22.html#ixzz5JFJpQgbj

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)