Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Η ιστορία του ελληνικού συμβόλου «Ήλιος ή Αστέρι της Βεργίνας» και η αποκωδικοποίηση του (video)




Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς «Αστέρι της Βεργίνας«) είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες.


Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας.

Η λέξη «Μακεδονία» είναι ελληνικής προέλευσης. Ο κάτοικος της αρχαίας περιοχής «Μακεδνόν»στα αρχαία ελληνικά λεγόταν «Μακεδνός» (βλ.Ηροδότου Ιστορίαι,βιβλίο 1,56: Μακεδνός καλεόμενον).

Η ρίζα «Μακ» προέρχεται από το «μάκος» (Δωρικός τύπος του Αττικού ‘μήκος». Άρα το «Μακεδνός»σήμαινε «ψηλός άνθρωπος». Το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι επίσης ελληνικής προέλευσης. Το «αλεξ» είναι ένα πρόθεμα, που σημαίνει «προστάτης». Το «ανδρος» είναι η γενική της λέξης «άνδρας».

Δείτε στο εκπληκτικό βίντεο την ιστορία του ελληνικού συμβόλου «Ήλιος ή Αστέρι της Βεργίνας» και την αποκωδικοποίηση του.








enallaxnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)