Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Βίντεο: Τι έδειξαν έρευνες σε πυραμίδα των Μάγια για τις θεωρίες περί τάφου αρχαίου αστροναύτη










Αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν έρευνες στα αρχαία ερείπια των Μάγια στο Παλένκε (Μεξικό) ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν υπόγειες σήραγγες νερού, που είχαν ανοιχτεί κάτω από τον Ναό των Επιγραφών, όπου βρίσκεται ο τάφος του αρχαίου ηγεμόνα Πακάλ.



Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του PhysOrg, o αρχαιολόγος Αρνόλντο Γκονζάλες δήλωσε ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως ο τάφος και η πυραμίδα στο Παλένκε χτίστηκαν πάνω σε πηγή, μεταξύ του 683 και του 702 μ.Χ. Τα τούνελ αυτά οδηγούσαν νερά από την ταφική αίθουσα στον ευρύ χώρο μπροστά στον ναό, παρέχοντας- όπως πιστευόταν- στο πνεύμα του Πακάλ ένα μονοπάτι προς τον Κάτω Κόσμο.


Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην περίτεχνα σκαλισμένη πέτρινη σαρκοφάγο στην οποία ο Πακάλ είχε ταφεί, η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή για μια εικόνα όπου ο ηγεμόνας φαίνεται να κάθεται σε μια ομολογουμένως παράδοξη θέση, για την οποία πολλοί υποστηρικτές των θεωριών περί αρχαίων αστροναυτών και εξωγήινων επισκεπτών στο μακρινό παρελθόν πιστεύουν ότι απεικονίζει τα όργανα ελέγχου ενός διαστημοπλοίου.



Σημειώνεται πως στο κάτω μέρος του καθίσματος του Πακάλ φαίνονται και σχέδια που θυμίζουν φλόγες, ενισχύοντας τη θεωρία περί διαστημοπλοίου- αν και η επικρατούσα θεωρία είναι ότι πρόκειται για απεικονίσεις του «Δέντρου της Ζωής», οι ρίζες του οποίου, όπως πίστευαν οι Μάγια, έφταναν μέχρι τον Κάτω Κόσμο.


Ωστόσο, ο Γκονζάλες είπε τη Δευτέρα πως κάποιες από τις επιγραφές που βρέθηκαν στον τάφο λένε πως ένας θεός θα οδηγήσει τους νεκρούς στον Κάτω Κόσμο, βυθίζοντάς τους στα νερά για να φτάσουν εκεί. Οπότε, όπως θεωρείται, η σορός του Πακάλ αφέθηκε στα νερά που έρεαν στις σήραγγες, στο πλαίσιο της ταφής- και ο ηγεμόνας των Μάγια δεν εκτοξεύτηκε με κάποιου είδους αρχαίο διαστημόπλοιο στο Διάστημα, όπως εκτιμούν υποστηρικτές των θεωριών περί «επισκεπτών από τα άστρα», όπως ο Έριχ φον Νταίνικεν και άλλοι.



Το εν λόγω τούνελ, που συνδέεται με ένα άλλο, είναι φτιαγμένο από πέτρα και έχει πλάτος και ύψος περίπου 60 εκατοστών. Ο Πέδρο Σάντσεζ Νάβα, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Ιστορίας, δήλωσε ότι η θεωρία περί των σηράγγων νερού – οδών προς τον Κάτω Κόσμο φαίνεται να έχει λογική βάση, δεδομένων των ευρημάτων από άλλες κουλτούρες της περιοχής πριν την άφιξη των Ισπανών conquistadores, όπως αυτών στο Τεοτιχουακάν, κοντά στην Πόλη του Μεξικού, όπου βρέθηκε άλλο ένα τούνελ νερού.


«Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε ένα ρεύμα νερού» λέει ο Σάντσεζ Νάβα. «Υπάρχει μια αλληγορική έννοια του νερού…όπου αρχίζει και τελειώνει ο κύκλος της ζωής».


Οι ανασκαφές άρχισαν το 2012, όταν επιστήμονες άρχισαν να προβληματίζονται για υπόγειες ανωμαλίες οι οποίες είχαν εντοπιστεί με ραντάρ κάτω από την επιφάνεια του εδάφους στον χώρο μπροστά από τα σκαλοπάτια της πυραμίδας. Φοβούμενοι για κάποιου είδους τρύπα ή γεωλογικό πρόβλημα που θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση ή καθίζηση, έσκαψαν στο σημείο και εντόπισαν τρία στρώματα προσεκτικά τοποθετημένων πετρών που κάλυπταν το πάνω μέρος του τούνελ.





(apocalypsejohn)

el.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)