Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Πέντε περίεργες καταστροφές που οφείλονται σε ανθρώπινο σφάλμα (ΒΙΝΤΕΟ)




Η ιστορία της ανθρωπότητας έχει σημαδευτεί από σειρά ανθρωπίνων λαθών που οδήγησαν σε τραγικά και θανάσιμα δυστυχήματα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η κατάρρευση ενός γερανού στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας τον περασμένο Σεπτέμβριο, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα των θάνατο 111 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 394.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι οι υπεύθυνοι δεν είχαν προνοήσει να απομακρύνουν τον γερανό από το σημείο, παρόλο που οι μετεωρολογική υπηρεσία της Σαουδικής Αραβίας είχε προειδοποιήσει για ισχυρούς ανέμους. Παρόλα αυτά, στο πέρασμα του χρόνου έχουν σημειωθεί καταστροφές που είναι είτε ανεξήγητες είτε τόσο περίεργες, που έχουν μείνει στην ιστορία ακόμα και εάν δεν προκάλεσαν πολλούς θανάτους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πλημμύρα μπύρας στο Λονδίνο το 1814, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή δύο σπιτιών και τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ατόμων. Η πλημμύρα ξεκίνησε από την αποθήκη ενός ζυθοποιείου.

Βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube το κανάλι Dark Five περιγράφει τις πέντε πιο περίεργες καταστροφές που οφείλονται σε ανθρώπινο σφάλμα. Στην πρώτη θέση, η «Μεγάλη Θανατηφόρα Ομίχλη του Λονδίνου», η οποία οφειλόταν στη μόλυνση του αέρα από τα εργοστάσια, σε μια περίοδο που στην περιοχή επικρατούν πολύ υψηλές τιμές ατμοσφαιρικής πίεσης.


http://anekshghta.blogspot.gr/2016/03/blog-post_613.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)