Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Αγρότης Ανακάλυψε μία Κρυμμένη Πόρτα. ΑΥΤΟ που Βρήκε μέσα, άφησε τους Πάντες Άφωνους!









Το 1850, ένα αγρότης από τη Σκωτία έκανε μια απίστευτη ανακάλυψη. Καθώς πήγε να επιθεωρήσει τις ζημιές από μία πολύ δυνατή καταιγίδα, παρατήρησε ένα πέτρινο πέρασμα σε ένα μικρό κολπίσκο. Αυτό που βρήκε μέσα ήταν μια τεράστια έκπληξη για όλους!

Βρήκε τα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού. Χιλιάδες χρόνια πριν, υπήρχε μια κοινωνία που αναπτυσσόταν εδώ. Ωστόσο, μέχρι το 1850 ήταν καλυμμένη από αμμόλοφους. Η καταιγίδα όμως κατάφερε να ξεσκεπάσει αυτό το μυστικό.

Είναι πάνω από 5000 χρονών και έτσι θεωρείται από τα πιο αρχαία ευρήματα! Η πόλη είναι γνωστή ως Skara Brae. Τα σπίτια είναι καλοδιατηρημένα λόγω του ότι ήταν σκεπασμένα από τους αμμόλοφους. Για τους αρχαιολόγους αυτό είναι σαν να χτυπάς το τζακ ποτ!

Ξεκίνησε ανάμεσα στο 3180 και το 2500 πΧ και είναι από τους πιο αρχαίους συνοικισμούς της Μεγάλης Βρετανίας. 8 σπίτια έχουν παραμείνει σε άριστη κατάσταση και μας βοηθούν να ρίξουμε μια ματιά στην κουλτούρα τους. Πιστεύεται πως περίπου 50-100 άνθρωποι ζούσαν εδώ.

Κάθε ένα από τα σπίτια συνδεόταν με τα άλλα μέσω τούνελ αν και υπήρχαν πέτρες για να τα σφραγίσουν εάν χρειαζόταν.

Κάτι που τους έκανε εντύπωση ήταν πως σε κάθε σπίτι υπήρχε ένα κρεβάτι που ήταν μεγαλύτερο από τα άλλα. Υπήρχαν επίσης ράφια, καρέκλες και ντουλάπες σε κάθε δωμάτιο. Κάποια από τα κουτιά αποθήκευσης ήταν αδιάβροχα. Επιστήμονες υποθέτουν πως αποθήκευαν εκεί ζωντανά ψάρια για να μένουν φρέσκα μέχρι να τα μαγειρέψουν.

Τους ενθουσίασε κάτι ακόμα. Κάθε σπίτι είχε μία τουαλέτα και υπήρχε και σύστημα αποχέτευσης.

Στο Skara Brae φαίνεται να παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η οικογένεια. Τα σπίτια ήταν όλα επιπλωμένα με παρόμοιο τρόπο, κάτι που έδωσε την εντύπωση στους αρχαιολόγους πως δεν ήταν ένας που κυβερνούσε, αλλά όλοι είχαν ίσα δικαιώματα.

Μία θεωρία είναι πως η φυλή Picts κατοικούσε εκεί κατά τη διάρκεια των παγετώνων στην Βρετανία, η προέλευση όμως των οποίων παραμένει ένα μυστήριο.

Ωστόσο, παρόλο που οι ερευνητές έκαναν σημαντικές ανακαλύψεις, υπάρχουν ακόμα πολλά άλυτα μυστήρια. Κανείς δεν ξέρει για παράδειγμα γιατί εγκαταλείφθηκε το χωριό πριν 2500 χρόνια.


Πηγή: tonwtiko.com |



http://amfipolinews.blogspot.gr/2016/04/blog-post_484.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)