Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Έρχεται πραγματικός «πόλεμος των άστρων»;



Πώς τα διαστημικά σκουπίδια θα μπορούσαν να σπείρουν αστάθεια στη Γη


Μπορεί η ανθρωπότητα να απέχει ακόμα πολύ από το να εξαπλωθεί σε άλλους πλανήτες και γαλαξίες, ωστόσο τα τεκταινόμενα στο διάστημα γύρω από τον πλανήτη μας θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εντάσεις, ακόμα και πολεμικές αναμετρήσεις, στη Γη.

Σύμφωνα με τον Independent η δραματική αύξηση των διαστημικών αποβλήτων, που έχουν μείνει να περιφέρονται σε τροχιά γύρω από τη Γη μετά από μισό αιώνα εξερεύνησης του διαστήματος, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη.

Επιστήμονες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών εκτιμούν ότι ένα πιθανό χτύπημα σε δορυφορική εγκατάσταση από «διαστημικό σκουπίδι» θα μπορούσε να εκληφθεί ως εχθρική ενέργεια από αντίπαλο κράτος, γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Χιλιάδες κομμάτια μεγέθους 10 εκατοστών περιφέρονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, ενώ εκτιμάται ότι τα ακόμα μικρότερα διαστημικά σκουπίδια αριθμούς μερικά τρισεκατομμύρια.

Ακόμα και το πιο μικρό διαστημικό σκουπίδι όμως ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή βλάβη σε διαστημικό αεροσκάφος, καθώς ενδεχόμενη σύγκρουση θα γινόταν σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από τις ζημιές που προκλήθηκαν το 2013 σε ρωσικό δορυφόρο από διαστημικά σκουπίδια που προκλήθηκαν όταν η Κίνα διέλυσε έναν παλιό δορυφόρο παρακολούθησης του καιρού, το 2007, που εκτόξευσε 3.000 κομμάτια στο διάστημα.

Η Ρωσική Αεροδιαστημική Εταιρεία ανέφερε ότι το 2014 οι αστροναύτες του ISS αναγκάστηκαν να αναλάβουν άμεση δράση για να αποφύγουν σύγκρουση με διαστημικά σκουπίδια πέντε φορές.





ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)