Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τι έχουν πει οι πρόεδροι των ΗΠΑ για την ύπαρξη εξωγήινων







«Έρχομαι εν ειρήνη», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Μάρτιο του 2012 με το που προσγειώθηκε στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού, τον τόπο όπου κατέπεσε υποτίθεται ο περιβόητος ιπτάμενος δίσκος.


Οι περισσότεροι θεώρησαν φυσικότατα πως ο πρόεδρος αστειευόταν, αν και η ιστορία με τιςεξωγήινες δηλώσεις των αμερικανών προέδρων μόνο για γέλια δεν είναι.


Μετά τη σπουδαία ανακοίνωση της NASA για το τρεχούμενο νερό στον πλανήτη Άρη λοιπόν, τα σενάρια για το ενδεχόμενο ύπαρξης εξωγήινης ζωής φούντωσαν και πάλι, φέρνοντάς μας στον νου τις αλλοτινές περιπέτειες των αμερικανών προέδρων με τους εξωγήινους.


Αν το τρεχούμενο νερό που κυλάει στα φαράγγια του Κόκκινου Πλανήτη κατά τους θερινούς μήνες είναι ικανό να υποβαστάξει ζωή στον αφιλόξενο Άρη μένει να φανεί, για την ώρα ας επιστρέψουμε στους πλανητάρχες και τις δικές τους εξωγήινες ιστορίες.


Διασκεδάζοντας λοιπόν τις φήμες για το άψυχο κορμί του εξωγήινου που βρέθηκε λέει μέσα στα διαστημικά συντρίμμια του Ρόσγουελ, ο Ομπάμα έσπευσε να απαντήσει: «Αν σας πω, θα πρέπει μετά να σας σκοτώσω … Εδώ φυλάμε καλά τα μυστικά μας».


Αλλά και πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2015, όντας καλεσμένος στην εκπομπή του δημοφιλούς Τζίμι Κίμελ, ο πρόεδρος Ομπάμα εκτόξευσε μια σειρά από περισσότερο ή λιγότερο πετυχημένα αστειάκια ως απάντηση στις επίμονες ερωτήσεις του παρουσιαστή για τα ΑΤΙΑ και το τι ξέρουν γι’ αυτά οι πλανητάρχες.
Πέρυσι, ο Τζίμι Κίμελ έκανε την ίδια ακριβώς ερώτηση στον Μπιλ Κλίντον, ρωτώντας τον για τον ιπτάμενο δίσκο που υποτίθεται ότι φυλάσσεται στην απόρρητη στρατιωτική βάση της Περιοχής 51 στη Νεβάδα: «Αν ήμουν πρόεδρος, θα απαιτούσα να δω όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα για τα ΟΥΦΟ γιατί θα ήθελα να ξέρω τι συμβαίνει. Το κάνατε αυτό;». Ο πρώην πρόεδρος αποκρίθηκε αδιάφορα: «Περίπου».
Όσο για τον Ομπάμα, απάντησε κάπως έτσι στην ίδια ερώτηση, ανοίγοντας για τα καλά τον ασκό του Αιόλου: «Οι εξωγήινοι δεν θα αφήσουν να συμβεί. Θα αποκάλυπτες όλα τους τα μυστικά και αυτοί έχουν τον έλεγχο όλων μας. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτα».
Όταν μάλιστα ο Κίμελ τον πίεσε ακόμα περισσότερο λέγοντάς του πως ο Κλίντον είχε δηλώσει πως είχε ξεψαχνίσει τα απόρρητα έγγραφα για τα ΑΤΙΑ και δεν βρήκε τίποτα το βάσιμο, ο Ομπάμα προέβηκε σε άλλη μια υπεκφυγή: «Ε, αφού ξέρετε, αυτό μας συμβουλεύουν να λέμε δημόσια»!
lleinnnaperoseddnts00
Οι προεδρικοί αστεϊσμοί δεν ήθελαν βέβαια και πολύ για να πυροδοτήσουν νέες θεωρίες συνωμοσίας, καθώς όταν ο πιο ισχυρός ηγέτης της υφηλίου υπεκφεύγει με χωρατά σε τέτοιες ερωτήσεις, τότε σίγουρα κάτι κρύβεται από πίσω. Κάτι σκοτεινό και συνωμοσιολογικό, πάντα!
Γιατί σπεύδουν όμως να συγκαλύψουν τις θεάσεις ΑΤΙΑ και τα εξωγήινα καμώματα στη Γη οι εκάστοτε πλανητάρχες; Κι αν αυτό συμβαίνει πράγματι, τότε μιλάμε για πλανητική συνωμοσία από τις λίγες.
Βέβαια, από την άλλη, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ξέρει τίποτα, τότε είναι ακριβώς μια μακιαβελική ομάδα που κυβερνά την Αμερική και αποκρύπτει από τον ίδιο τον ηγέτη την αλήθεια, παραβαίνοντας Συντάγματα και κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας.
Μια ματιά στην ιστορία των δηλώσεων των αμερικανών προέδρων για τα ΑΤΙΑ, τους ιπτάμενους δίσκους και τα σκοτεινά πεπραγμένα των Αρειανών στη Γη αποκαλύπτει τόσο το κωμικοτραγικό του πράγματος, όσο και την αμηχανία με την οποία αντιμετωπίζονται συνήθως τέτοιες άβολες ερωτήσεις.
Σπάνια βέβαια αμερικανός πρόεδρος (ή αντιπρόεδρος) θέλησε να σχολιάσει δημόσια το θέμα που μας απασχολεί, εν μέρει και γιατί σπάνια ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σε συνεντεύξεις Τύπου. Και όταν λέμε σπάνια, μιλάμε για τέσσερις ρητές δημοσιογραφικές ερωτήσεις σε μια περίοδο 55 ετών!
lleinnnaperoseddnts100
Η ιστορική πρώτη έλαβε χώρα στις 10 Ιουλίου 1947, λίγες μέρες μόνο αφότου συνέβη το πολυθρύλητο δυστύχημα στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού. Ο τότε πρόεδρος Χάρι Τρούμαν ήρθε αντιμέτωπος με την πιεστική ερώτηση για την ύπαρξη ΟΥΦΟ όταν τον ρώτησαν αν έχει δει ποτέ ιπτάμενο δίσκο. «Μόνο στις εφημερίδες», απάντησε εκείνος.
Όχι ότι θα ξέφευγε έτσι εύκολα και δεύτερος δημοσιογράφος επανήλθε ρωτώντας τον αν υπάρχει «κάποια λογική εξήγηση». Ο Τρούμαν αναγκάστηκε να αποκριθεί: «Μόνο οι απαντήσεις που έχω δει στις εφημερίδες. Έχετε ακούσει ποτέ για την απάτη με την προσσελήνωση»;
lleinnnaperoseddnts200
Τον Δεκέμβριο του 1954, ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ ρωτήθηκε για ένα περιστατικό που σάρωνε τότε τα πρωτοσέλιδα με μια υπόθεση μαζικής θέασης ιπτάμενων δίσκων στην Ευρώπη και την Αμερική. Όταν τον κάλεσαν να απαντήσει αν υποπτευόταν εξωγήινους στην ιστορία, ο Αϊζενχάουερ αποκρίθηκε: «Τίποτα δεν έχει φτάσει σε μένα, είτε προφορικά είτε γραπτά. Και πρέπει να πω ότι ένας άνθρωπος από την Αεροπορία, τον οποίο εμπιστεύομαι πολύ, είπε ότι όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι εντελώς ανακριβές να πιστέψουμε ότι προέρχονται από κάποιον άλλον πλανήτη».
Τον Απρίλιο του 2001, ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι ρωτήθηκε αν σε κάποια από τις κυβερνητικές του θέσεις (επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) είχε ενημερωθεί για τις θεάσεις ΟΥΦΟ στις ΗΠΑ. Να τι απάντησε: «Λοιπόν, αν με έχουν ενημερώσει ποτέ, είμαι σίγουρος ότι οι πληροφορίες αυτές είναι απόρρητες και δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτές. Δεν έχω έρθει σε επαφή πάντως με το θέμα από τη στιγμή που επέστρεψα στην κυβέρνηση. Συμμετείχα σε πολλές συσκέψεις αλλά δεν θυμάμαι καμία για εξωγήινους».
Όπως είπαμε, οι αμερικανοί πρόεδροι κρατούν συνήθως το στόμα τους κλειστό για τους εξωγήινους στις δημόσιες δηλώσεις τους, τις συνεντεύξεις Τύπου και τα ανακοινωθέντα του Λευκού Οίκου. Υπάρχουν ωστόσο τρεις επιστολές υπογεγραμμένες από εν ενεργεία προέδρους για το θέμα.
Η πρώτη είναι ένα γράμμα του Λίντον Τζόνσον (όντας αντιπρόεδρος) σε καναδό ερευνητή, που τον παραπέμπει στη NASA για να αναλύσει τη φωτογραφία με τον ιπτάμενο δίσκο που του είχε αποστείλει. Η δεύτερη αφορά σε μια ανάλαφρη επιστολή του Ρίτσαρντ Νίξον, με την οποία απαντά σε μικρό κορίτσι για τη θεωρία της περί ύπαρξης εξωγήινης ζωής και η τρίτη είναι ένα γράμμα του προέδρου Τζέραλντ Φορντ σε ερευνητή, η οποία παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον, καθώς ο Φορντ ομολογεί πως δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις για το εξωγήινο ζήτημα ούτε ως γερουσιαστής, ούτε ως αντιπρόεδρος ούτε ως πρόεδρος!
Λάδι στη φωτιά της φερόμενης κυβερνητικής συγκάλυψης έριξε ο γερουσιαστής Μπάρι Γκολντγουότερ ήδη από το 1957, όταν αποκάλυψε πως δεν μπορούσε, παρά την κυβερνητική του ιδιότητα, να μάθει τι υπάρχει σε στρατιωτική βάση του Οχάιο που φυλάσσονταν υποτίθεται διαστημικοί θησαυροί που δεν έπρεπε πάση θυσία να δει το κοινό. Ο αντιπρόσωπος του έθνους ισχυρίστηκε πως οι πληροφορίες είναι διαβαθμισμένες και μη προσπελάσιμες από κανέναν!
Αλλά και το 1997, ένας ακόμα γερουσιαστής, ο Φάιφ Σάιμινγκτον, ήταν μεταξύ των χιλιάδων αυτοπτών μαρτύρων της ιστορικής θέασης των ιπτάμενων δίσκων που εμφανίστηκαν στον βραδινό ουρανό του Φοίνιξ, πράγμα που παραδέχτηκε βέβαια 10 χρόνια αργότερα, δηλώνοντας πως ήταν σίγουρα δείγμα εξωγήινης ζωής.
lleinnnaperoseddnts1
Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο πρώην αρχηγός του επιτελείου του Μπιλ Κλίντον, Τζον Ποντέστα, βγήκε το 2007 και μίλησε για την ανάγκη να δημοσιοποιηθούν τα απόρρητα αρχεία των ΑΤΙΑ, θεωρώντας μάλιστα προσωπική αποτυχία το γεγονός ότι δεν κατάφερε να τα φέρει στο φως! «Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε τα χαρτιά μας στις ερωτήσεις που έχουν μείνει τόσο καιρό στο σκοτάδι, αλλά και στην ερώτηση για τις κυβερνητικές έρευνες που αφορούν σε εξωγήινους. Η ώρα έχει έρθει για να μάθουμε τι αλήθεια κρύβεται εκεί έξω. Είναι ανάγκη να το κάνουμε γιατί ο αμερικανικός λαός μπορεί, με μεγάλη βεβαιότητα, να αντέξει την αλήθεια»!
lleinnnaperoseddnts2
Τι έχουν πει όμως έμμεσα ή άμεσα οι αμερικανοί πρόεδροι για το καυτό αυτό θέμα;

Μπιλ Κλίντον

lleinnnaperoseddnts3
Ήταν το 2005, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Χονγκ Κονγκ, που ο λαλίστατος για τους εξωγήινους πρόεδρος σχολίασε για άλλη μια φορά την υπόθεση του Ρόσγουελ και της Περιοχής 51: «Η ιστορία με το Ρόσγουελ πιστεύω ότι ήταν ψευδαίσθηση, δεν νομίζω ότι συνέβη. Προσπάθησα να μάθω αν υπάρχουν απόρρητα κυβερνητικά ντοκουμέντα που να ρίχνουν φως στο θέμα και αν υπάρχουν, τότε είναι απόρρητα ακόμα και για μένα. Δεν θα ήμουν εξάλλου ο πρώτος πρόεδρος που του έχουν πει ψέματα οι κατώτεροί του ή τον παραπλάνησαν οι επαγγελματίες γραφειοκράτες. Λέτε να υπάρχει κάποιος καριερίστας εκεί έξω που να κρύβει τα σκοτεινά αυτά μυστικά ακόμα και από εκλεγμένους προέδρους; Αν ναι, τότε κατάφεραν να με παραπλανήσουν και νιώθω σχεδόν ντροπιασμένος που παραδέχομαι ότι προσπάθησα να μάθω»…

Ρόναλντ Ρίγκαν

lleinnnaperoseddnts4
Ήταν το 1974, όταν ήταν ακόμα κυβερνήτης της Καλιφόρνια, που ήρθε ο κατοπινός πρόεδρος τετ-α-τετ με ιπτάμενο δίσκο, επιβαίνοντας σε ιδιωτικό αεροσκάφος! Ο γερουσιαστής είχε δηλώσει τότε στη «Wall Street Journal»: «Το ακολουθήσαμε για αρκετά λεπτά. Ήταν ένα ολόλευκο φως και ξαφνικά, μέσα στην απόλυτη έκπληξή μας, χάθηκε αστραπιαία στον ουρανό». Ο πρόεδρος ξαναχτύπησε στις 21 Σεπτεμβρίου 1987, όταν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δεν δίστασε να δηλώσει:
«Στην εμμονή μας με τον ανταγωνισμό της στιγμής, τείνουμε συχνά να ξεχνάμε πόσο ενωμένοι είμαστε όλοι οι λαοί της ανθρωπότητας. Ίσως να χρειαζόμαστε μια εξωτερική, παγκόσμια απειλή ώστε να αναγνωρίσουμε τους κοινούς δεσμούς μας. Σκέφτομαι συχνά πόσο γρήγορα θα εξαφανίζονταν οι παγκόσμιες διαφορές μας αν αντιμετωπίζαμε μια εξωγήινη απειλή από κάποιον άλλο κόσμο. Γι’ αυτό και είμαι αναγκασμένος να ρωτήσω ‘‘μήπως δεν υπάρχει κάποια εξωγήινη απειλή ήδη ανάμεσά μας;’’».
Κατόπιν προσπάθησε βέβαια να ρίξει τους τόνους της ωμής δήλωσής του λέγοντας «Τι θα μπορούσε να είναι πιο εξωγήινο στις παγκόσμιες προσδοκίες των λαών μας από τον πόλεμο και την απειλή του πολέμου;».
lleinnnaperoseddnts300
Ο Ρίγκαν ζήτησε μάλιστα από τον ηγέτη της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, να συνεργαστούν σε περίπτωση εξωγήινης απειλής στη Σύνοδο Ειρήνης της Γενεύης το 1980! Ήξερε κάτι ο Ρίγκαν που δεν ήξερε ο κόσμος όλος; Ή είχε απλώς ψύχωση με το παραφυσικό; Ο ίδιος ο Γκορμπατσόφ επιβεβαίωσε την κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του χρόνια αργότερα, σε ομιλία του στο Κρεμλίνο στις 17 Φεβρουαρίου 1987: «Στη συνάντησή μας στη Γενεύη, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι αν η Γη αντιμετώπιζε εξωγήινη εισβολή, τότε ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση θα ένωναν τις δυνάμεις τους για να αποκρούσουν μια τέτοια επίθεση. Δεν θα αμφισβητούσα την υπόθεση, αν και πιστεύω ότι είναι πρόωρο να ανησυχούμε για μια τέτοια εισβολή»…

Τζίμι Κάρτερ

lleinnnaperoseddnts5
Ήταν το 1969 όταν ο γερουσιαστής ακόμα της Τζόρτζια κατέθεσε επίσημη αναφορά κατά την οποία ισχυριζόταν ότι είχε δει ΑΤΙΑ, ένα «αυτόφωτο αντικείμενο τόσο φωτεινό όσο η Σελήνη». Οι φήμες τον ήθελαν να προσπαθεί να μάθει ως πρόεδρος τι περιέχουν τα διαβόητα Εξωγήινα Αρχεία της Αμερικής, αν και η επίσημη ιστορία τελειώνει εκεί …

Τζον Κένεντι

lleinnnaperoseddnts6
Το 1963, ο πρόεδρος Τζον Κένεντι απέστειλε μια επιστολή στον επικεφαλής της CIA ζητώντας του τα αρχεία για τους εξωγήινους. Δέκα μέρες αργότερα δολοφονήθηκε, κάτι που πυροδότησε φυσικά μια ακραία σειρά συνομωσιολογικών σεναρίων. Με την επιστολή του της 12ης Νοεμβρίου 1963 αξιώνει από τον επικεφαλής της CIA μια περιεκτική έκθεση που να συνοψίζει όλες τις απόρρητες πληροφορίες για τους εξωγήινους που μπορεί να απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Την ίδια ακριβώς μέρα, μια δεύτερη επιστολή έφυγε από το Οβάλ Γραφείο με αποδέκτη τη NASA, στην οποία δήλωνε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τη Σοβιετική Ένωση στις διαστημικές δραστηριότητες των δυο χωρών. Στις 22 Νοεμβρίου 1963, ο αμερικανός πρόεδρος έπεφτε νεκρός στο Ντάλας του Τέξας…

Τζέραλντ Φορντ

lleinnnaperoseddnts7
Είμαστε στα 1966 όταν ο γερουσιαστής του Μίσιγκαν ζήτησε επίσημη κυβερνητική ακρόαση για το θέμα των ΑΤΙΑ, καθώς είχε δει λέει πολυάριθμες φορές ιπτάμενους δίσκους στην αγροικία του! Σε επιστολή του μάλιστα στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, ο κατοπινός πρόεδρος καλούσε σε δράση: «Πιστεύοντας ακράδαντα ότι το αμερικανικό κοινό αξίζει καλύτερη εξήγηση από αυτές που μας παρέχει η Αεροπορία, συνιστώ την ίδρυση επιτροπής έρευνας των εξωγήινων φαινομένων. Νιώθω ότι το χρωστάμε στον λαό να εδραιώσουμε την αξιοπιστία μας αναφορικά με τα ΑΤΙΑ και να παρέχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαφώτιση στο θέμα αυτό»…

Ρίτσαρντ Νίξον

lleinnnaperoseddnts8
Ήταν το 1974 όταν ο πρόεδρος Νίξον συνέδεσε μια για πάντα το όνομά του με τη μυθολογία των εξωγήινων, όταν φέρεται να πήρε τον κωμικό Τζάκι Γκλίσον και να τον πήγε σε στρατιωτική βάση της Φλόριντα για να του δείξει τόσο τα συντρίμμια πολυάριθμων ιπτάμενων δίσκων όσο και σορών εξωγήινης ζωής. Η ιστορία βγήκε βέβαια από το στόμα του ίδιου του κωμικού, η αξιοπιστία της ελέγχεται λοιπόν…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)