Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η NASA απαντά για τον αστεροειδή που θα χτυπήσει τη Γη και θα προκαλέσει «Αρμαγεδδώνα»(BINTEO)











Στην «αιώνια» θεωρία ότι η γη πρόκειται να καταστραφεί από έναν αστεροειδή επιχειρεί να δώσει απαντήσεις η NASA, καθώς την τελευταία εβδομάδα τα σχετικά σενάρια έχουν φουντώσει.




Όπως μεταδίδει η βρετανική Independent, διάφορα δημοσιεύματα αναπαράγουν τον ισχυρισμό του προφήτη Efrain Rodriguez ότι ένας αστεροειδής πρόκειται να χτυπήσει το Πουέρτο Ρίκο και να καταστρέψει τη Γη. Μάλιστα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς η αναμενόμενη αποκάλυψη αναμένεται να συμβεί μεταξύ 15 και 28 Σεπτεμβρίου.




Ωστόσο η NASA έχει διαφορετική άποψη και αρνείται ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μες το Σεπτέμβρη.




Όπως δήλωσε ο διευθυντής του γραφείο της NASA που ασχολείται με τη μελέτη τέτοιου είδους αστεροειδών οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη Γη, Paul Chodas, «Εάν υπήρχε οποιοδήποτε αντικείμενο τόσο μεγάλο για να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους καταστροφή μέσα στο Σεπτέμβρη, θα είχαμε παρατηρήσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα».




Ο ίδιος συμπλήρωσε επίσης ότι δεν έχει παρατηρήσει ούτε αστεροειδή ούτε κομήτη και επισημαίνει ότι πιθανότητα να χτυπηθεί γη από ένα καταστροφικό αστεροειδή μέσα στα επόμενα 100 χρόνια είναι λιγότερη από 0,01%.




Οι επιστήμονες της NASA χρησιμοποιούν για τη μελέτη τους ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο σύστημα τηλεσκοπίων στη Γη και το διάστημα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν αυτά εντοπίσουν ένα αστεροειδή χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να τον εξετάσουν και να προβλέψουν για την πορεία του, ούτως ώστε να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να έχει επίγνωση σχετικά με ενδεχόμενες απειλές.




Παρά τις διαβεβαιώσεις της NASA ωστόσο οι συνωμοσιολόγοι έχουν πάθει φρενίτιδα με τους ισχυρισμούς του Efrain Rodriguez. Ο Paul Chodas όμως είναι κατηγορηματικός και εκτιμά ότι η Γη δεν διατρέχει κανέναν τέτοιο κίνδυνο για τα επόμενα 100 χρόνια.







Δείτε βίντεο από έναν αστεροειδή που πέρασε κοντά στη Γη τον Ιανουάριο του 2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)