Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Στην Κίνα το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου(ΒΙΝΤΕΟ)








Θα έχει το μέγεθος 30 γηπέδων ποδοσφαίρου και διάμετρο 500 μέτρων







Το 2016 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, το FAST ( Aperture Spherical Radio Telescope), που βρίσκεται στην επαρχία Γκιζού της Κίνας.




Εργάτες θα τοποθετήσουν σχεδόν 4.500 κομμάτια του καθρέπτη σε σχήμα μεγάλου πιάτου, που θα έχει το μέγεθος 30 γηπέδων ποδοσφαίρου και διάμετρο 500 μέτρων.




Η κατασκευή του τηλεσκοπίου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 σε ένα φυσικό μέρος, όπου υπάρχει μία κοιλάδα σε σχήμα μπολ και το κόστος του αγγίζει τα 176 εκατομμύρια ευρώ.




Όταν το 2016 θα έχει ολοκληρωθεί, το σφαιρικό τηλεσκόπιο θα «πάρει την πρωτιά» του τρέχοντος μεγαλύτερου τηλεσκοπίου, του Πουέρτο Ρίκο, το οποίο έχει διάμετρο 300 μέτρα.




Εκτός της αστρονομικής έρευνας, το ραδιοτηλεσκόπιο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σε βάθους έρευνα του διαστήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)