Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός μας παρακολουθεί με κάμερες υψηλής ανάλυσης [βίντεο]




Το μεγαλύτερο ριάλιτι σόου του κόσμου είναι έτοιμο να βγει στον αέρα και πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι στη Γη. Η Urthecast αποκάλυψε σήμερα ότι είναι έτοιμη να θέσει σε λειτουργία την υψηλής ανάλυσης βίντεοκαταγραφή του πλανήτη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Μάλιστα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, έχει δρομολογήσει το πρώτο έγχρωμο βίντεο υψηλής ανάλυσης της Γης που δείχνει το Λονδίνο, τη Βοστόνη και τη Βαρκελώνη με τέτοια λεπτομέρεια ώστε μπορείτε να δείτε ακόμα και τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους να περπατάνε στον πλανήτη.


«Αποκαλύπτουμε μια μοναδική προοπτική της Γης από το διάστημα», δήλωσε ο Σκοτ Λάρσο, συνιδρυτής της UrtheCast.


Τα βίντεο ελήφθησαν από μια κάμερα υψηλής ανάλυσης τοποθετημένη στον ISS, γνωστή ως Iris, η οποία κινείται κατευθυνόμενα, σταθεροποιημένη σε γυροσκοπική πλατφόρμα που ελέγχεται από έναν υπολογιστή στο διαστημικό σταθμό.


Ο διαστημικός σταθμός κάνει το γύρο της Γης δεκαπέντε φορές την ημέρα καταγράφοντας τις κινήσεις στον πλανήτη. Η UrtheCast λέει ότι θα κάνει την πρόσβαση στις κάμερες διαθέσιμη στο εμπόριο από τον Ιούλιο για όποιον θέλει να τις χρησιμοποιήσει, από κυβερνήσεις και μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς, μέχρι επιχειρήσεις και πανεπιστήμια.


Για παράδειγμα, η παρακολούθηση της Γης σε πραγματικό χρόνο θα δώσει στους επιστήμονες ένα ισχυρό εργαλείο για την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής.




Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)