Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΧΕΡΝΕΧ: Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΡΑΜΦΟΣ

Κατά το Μεσαίωνα οι άνθρωποι ήταν τρομοκρατημένοι από μια φορεσιά δήμιος - μια κουκούλα και μια μάσκα που έκρυβε το πρόσωπο.
Ένα ένδυμα του γιατρού της πανούκλας που ανέφερε ότι ο Μαύρος Θάνατος, η πανούκλα, εγκαταστάθηκε γύρω από το ξενοδοχείο και ήταν εξίσου τρομακτικό. Οι περιπτώσεις της βουβωνικής ή πνευμονικής πανώλης δεν ήταν οι μόνες που ονομάζονταν πανούκλα, και ο λοιμός και άλλες θανατηφόρες επιδημίες με θανάτους είχαν το ίδιο όνομα. Η μεγαλύτερη πανδημία (Μαύρου Θανάτου) το 1348-1351 ήρθε στην Ευρώπη από τους ναυτικούς Γενουάτες από την Ανατολή.


Σταδιακά μεταδιδότανε η ασθένεια από το ένα πολεοδομικό συγκρότημα στο άλλο, και το ίδιο και η θεραπεία που ψεκαζότανε από ψηλά, και βέβαια αυτός ήταν και ο λόγος που όλοι οι πίνακες της Αναγεννήσης ήταν γεματοί από το κλασικό σχήμα των σύγχρονων UFO.

Η βουβωνική πανώλη εκδηλώνεται σε διόγκωση των λεμφαδένων που γίνονται εξαιρετικά επώδυνοι και σκληροί στην αφή. Οι λεμφαδένες γέμιζαν με πύον και μπορούσαν να εκραγούν.

Οι γιατροί την εποχή εκείνη δεν μπορούσαν να εντοπίσουν αμέσως τη νόσο, καθώς θεωρήθηκε ότι η μετάδοση της νόσου εμφανιζόταν κατά τη διάρκεια της σωματικής επαφής, μέσα από τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα.

Με βάση αυτές τις ιδέες, είχε προκύψει ένα υποχθόνιο κοστούμι Σαχερνέχ.

Οταν οι γιατροί έπρεπε να επισκεπτούν τον άρρωστο κατά τη διάρκεια της πανούκλας, έπρεπε να φορούν τα ειδικά ρούχα.


Πίστευαν ότι η μάσκα με ράμφος που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί όπου παρίστανε το γένος των Νεφελίμ, Σαχερνέχ με κεφάλι πουλιού και σώμα ανθρώπου, απέκρουε τη νόσο.


Η λειτουργία του ράμφους ήταν για να προστατεύσει το γιατρό από την αποκρουστική μυρωδιά των ασθενών. Η άκρη του ράμφους ήταν γεμάτη με έντονο άρωμα βοτάνων που καθάριζε την αναπνοή απο τη συνεχή δυσωδία της πανούκλας.


Οι πλουσιότεροι γιατροί φορούσαν ράμφη κατασκευασμένα από χαλκό.
Πηγή
http://anekshghta.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1947.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)