Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

LOS LUNAS ΕΝΑΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ!!!





Το Los Lunas Stone είναι ένας μεγάλος βράχος στην πλευρά των κρυφών βουνών, κοντά στο Lος Lunas, του Νέου Μεξικό, αυτός ο βράχος πάνω του φέρει μια επιγραφή χαραγμένη σε μια άγνωστη μέχρι στιγμής γλώσσα. Η πέτρα είναι επίσης γνωστή ως το Μυστήριο του Λος Lunas ή Ροκ Εντολή.

Η επιγραφή αυτή ερμηνεύεται ως μια συντομευμένη εκδοχή του Δεκάλογος ή οι Δέκα Εντολές σε μια μορφή Παλαιό-εβραϊκά. Μια ομάδα γραμμάτων μοιάζει με το Τετράγραμμο το Γιαχβέ, ή «Γιαχβέ», που σε όλη την επιφάνεια κάνει τέσσερις εμφανίσεις. Η πέτρα είναι αμφιλεγόμενη γνησιότητας ότι κάποιοι ισχυρίζονται η επιγραφή είναι Προκολομβιανή, και επομένως την απόδειξη της έγκαιρης σημιτικής επαφής με την Αμερική.

Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά της πέτρας είναι το 1933, όταν ο καθηγητής Frank Hibben, ( Φράνκ Χίμπεν ) ένας αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, ο Hibben οδηγήθηκε στην πέτρα από έναν ανώνυμο οδηγό ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Επιτροπή της κοινότητας του, τότε ήταν αγόρι στη δεκαετία του 1880.Το 1880, η ημερομηνία της ανακάλυψης είναι σημαντικό σε εκείνους που πιστεύουν κατά ένα περίεργο τρόπο ότι η πέτρα ήταν γραμμένη από μια χαμένη φυλή του Ισραήλ χωρίς βέβαια να λένε ποια!! Παλαιό-εβραϊκό σενάριο είναι σχεδόν ταυτόσημα με τη Φοινικική γραφή, η οποία ήταν γνωστή εκείνη την εποχή, ως εκ τούτου δεν αποκλείει τη δυνατότητα της απάτης!!! Το επιχείρημα κατά της αρχαίας αυτής πέτρας είναι εμφανής η χρήση της σύγχρονης στην στίξη των Εβραϊκών, αν και ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος Εpigrapher Barry . Υποστήριξε ότι η στίξη είναι συνεπής με την αρχαιότητα. Άλλοι οι Επαγγελματίες ερευνητές και αρχαιολόγοι έχουν απορρίψει την επιγραφή με βάση τα πολυάριθμα υφολογικά και γραμματικά λάθη που εμφανίζονται στην επιγραφή.








Οι πιο πολλοί συμφωνούν ότι ένιαι μια γλώσσα η οποία μοιάζει στην Φοινικική και την Παλαιό Εβραϊκή και ότι δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη γνώστη γραπτή γλώσσα της αρχαιότητος, θα ήταν τελείως κουτό εκ μέρος κάποιων να θέλουν να παρουσιάσουν τους Εβραίους εκείνης της εποχής ως εμπείρους ναυτικούς. Ίσως στην προσπάθεια των φανατικών σιωνιστών έκαναν την γκάφα αυτή να το παρουσιάσουν ως ένα στοιχείο από την δικιά του ιστορία. Ένιαι ένα πράγμα που δεν τους τιμά, ο κάθε λαός έχει την δικιά του ιστορία και σε αυτήν πρέπει να παραμένει!!!



Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται περί φάρσας κάποιοι άλλοι όχι. Εγώ συμφωνώ με τους δεύτερους!!! Η πέτρα αυτή πράγματι θεωρείτε μυστήριο γιατί κανείς δεν γυρίζει ποιος λαός την έχει φτιάξει και το τι λέει. Ήδη έχει οργανώνει ομάδα αρχαιολόγων από το Νέο Μέξικο για να λύσουν το μυστήριο αυτό, αν και δεν πιστεύω να βγάλουν άκρη. Εμείς σαν ομάδα τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και περιμένουμε με θερμό ενδιαφέρον τα αποτελέσματα τους να σας τα παρουσιάσουμε και σε σας.







Τώρα τελευταία πολλά είναι τα κράτη που πιστεύουν ότι κάποια αρχαία ευρήματα ή ακόμα και εδάφη ανήκουν στον δικό τους λαό. Ο λόγος είναι εμφανής για όλους μας, μα αυτό λέγετε παραχάραξη ιστορίας ειδικά όταν συμφωνούν και συμβάλουν και άλλα κράτη και τους το αναγνωρίζουν όπως με τα Σκόπια που αυτό- ανακηρύχτηκαν Μακεδόνες!! Εδώ ας μου επιτρέψουν οι φίλοι Σκοπιανοί να τους θυμίσω αν το έχουν ξεχάσει ότι η κοιτίδα της αρχαίας Μακεδονίας ήταν η Φιλιππούπολης η οποία βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα!!! Εκεί οι αρχαιολόγοι έχουν βρει τα πάντα από τον Μακεδονικό πολιτισμό………… Δυστυχώς λόγο εδαφικών συμφερόντων κάποια άλλα κράτη τους δίνουν το προβάδισμα ώστε να κάνουν ότι θέλουν!!

Έτσι λοιπόν και άλλες χώρες βρίσκοντας κάποια αντικείμενα αρχαία μην βγάζοντας συμπέρασμα το τι είναι ή από πιο λαό έχει φτιαχτεί παίρνουν την ευκαιρία λέγοντας ότι είναι από τον δικό τους αρχαίο πολιτισμό με όποιο δόλιο τρόπο μπορέσουν. Σαν Έλλην το μονό που λέω σε όλους αυτούς είναι ότι η ιστορία θα δείξει την πραγματικότητα και αν αυτό γινόταν εκείνα τα χρόνια αυτό ήταν αιτία πολέμου!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι δεν υπάρχει!!!

http://www.katohika.gr/2012/03/los-lunas.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)