Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

ΝΑ ΓΙΑΤΙ «ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» - Η NOBLE ΕΝΤΟΠΙΣΕ 35 ΤΡΙΣ. ΚΥΒ. ΑΕΡΙΟΥ
Εντυπωσιακή ποσότητα φυσικού αερίου εντόπισε η εταιρεία Noble Energy στην ΑΟΖ της Κύπρου. Το ανακοίνωσε ο Ντέβιντσον, πρόεδρος της εταιρείας στο Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στη διάρκεια επισήμου δείπνου στη Νέα Υόρκη.
Είπε πως εντοπίστηκαν 35 τρισ. κυβ. πόδια φυσικού αερίου, ποσότητες κατά πολύ μεγαλύτερες από τις ανάγκες της Κύπρου και του Ισραήλ, που γι’ αυτές σημαίνει εξαγωγές.
Ανέφερε ακόμη ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν στην ευρύτερη περιοχή και ελπίζει ότι θα ανακαλυφθούν και νέα κοιτάσματα.
Πριν από 14 χρόνια η Noble είχε ανακαλύψει κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ισραήλ, τα οποία παρότι κρίθηκαν μέτρια, σε σύγκριση με τις μεταγενέστερες ανακαλύψεις (το 1/7 του κοιτάσματος της Αφροδίτης), επέτρεψαν στο Ισραήλ να καλύψει το 40% της ενέργειας που χρειάζεται για τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό.
Ο Ντέβιντσον είπε πως για τη Noble υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει και η προοπτική διαφαίνεται θετική για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, των πολιτικών σχέσεων.
«Δεν είναι εύκολο. Όμως διαλέγεις τους φίλους σου και μένεις σταθερός σ’ αυτούς. Κι εμείς ως Noble Energy έχουμε επιλέξει τους φίλους μας και παραμένουμε δεσμευμένοι στην ενεργειακή ανάπτυξη της Ανατολικής Μεσογείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...