Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

5 αρχαίες εφευρέσεις που συνεχίζουν να ξεπερνούν τη φαντασία μας
Παρά τα σημαντικότατα επιτεύγματα στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας που συντελούνται στην εποχή μας, οι πρόγονοί μας συνεχίζουν να μας προκαλούν σύγχυση με κάποιες από τις εφευρέσεις τους.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Ιεροί Δελφοί (VIDEO)
Μέσα σε ένα εκπληκτικό βίντεο στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες, βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Ο Αιθέρας ως το πέμπτο στοιχείο στην αρχαιότητα, και στην Κβαντική Φυσική
Οι αρχαίοι φιλόσοφοι χρησιμοποίησαν τον όρο «ΑΙΘΗΡ», (Ετυμολογικά η λέξη Αιθήρ, προέρχεται από το ρήμα αίθω που σημαίνει ανάβω, αναφλέγω, φέγγω, φλέγομαι, καίω, ενώ ο Πλάτωνας στον Κρατύλο 440 b,ετυμολογεί την λέξη λέγοντας ότι παράγεται από «αεί θεί» που σημαίνει αυτό που κινείται συνεχώς), ως το πέμπτο στοιχείο για να περιγράψουν το χώρο που «γέμιζε», το κενό στο διάστημα.

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ - Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ(VIDEO)
Ως συνέχεια προηγούμενής μας ανάρτησης σχετικά με το Σπήλαιο στην Χαλκιδική, τον Άρη Πουλιανό και τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων, που ο προδότης Βενιζέλος ως τότε υπουργός Πολιτισμού φρόντισε να...... εξαφανίσει κάθε εύρημα που ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, παραθέτουμε 2 βίντεο που μας έστειλε ένας αναγνώστης.

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των Αμαζόνων: Βρέθηκαν σε αρχαιοελληνικά βάζα
Μελέτη αρχαιοελληνικών αγγείων αποκάλυψε τα κρυμμένα ονόματα των Αμαζόνων, των μυθολογικών πολεμιστριών, σε μια έκθεση αποκρυπτογράφησης μίας αρχαίας γλώσσας που είχε χαθεί για χιλιετίες.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Μέχρι πού έφθαναν ορισμένες μυστικιστικές θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων;

Για παράδειγμα, ο Πυθαγόρας και οι μαθητές του απέφευγαν τα φασόλια και τα μπαρμπούνια για λόγους όχι τόσο επιστημονικούς ή λογικούς, όσο μαγείας και παράδοσης

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Τα Μαθηματικά του Παρθενώνα!(ΒΙΝΤΕΟ)
Όσον αφορά τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το έτος 447 π.Χ. ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης, με τη γενική επίβλεψη του Φειδία και του Περικλή, έκτισαν το νέο ναό της Αθηνάς Παρθένου, τον Παρθενώνα. Ο ρυθμός ήταν καθαρά Δωρικός, με ορθογώνιο σχήμα. Σύμφωνα με τις περισσότερες αναφορές

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Εξωπραγματικά τεχνουργήματα των Μάγια αποκαλύπτονται στο κοινό! (ΦΩΤΟ)
Τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν στο Ojuelos de Jalisco, στο Μεξικό. Η μεξικανική κυβέρνηση συμφώνησε να αποκαλύψει στο κοινό αρκετά αρχαιολογικά αντικείμενα που έχουν παραμείνει κρυφά για δεκαετίες.


Τα αντικείμενα αυτά δείχνουν πρόσωπα "εξωγήινων";

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Το ιστορικό βάθος μιας ιστορίας που δεν διδάσκεται στα σχολεία…

Ένας από τους τομείς της ανθρώπινης ύπαρξης και των ανθρωπίνων επιτευγμάτων, είναι η τεχνολογία, που σήμερα έχει φτάσει, κατά κοινή ομολογία, σε αρκετά υψηλό επίπεδο εξέλιξης. Τί ίσχυε όμως παλαιότερα; Τι συνέβαινε στον εν λόγω κλάδο κατά τα πανάρχαια χρόνια.

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Αποκάλυψη – Το σχέδιο blue beam και πως μας ελέγχουν! (vid)
Το Project αυτό φέρεται να είναι ένα μυστικό σχέδιο της NASA και των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την εξάλειψη των θρησκειών, την παγκόσμια επικράτηση της αναρχίας και εν τέλει τον αλληλοσπαραγμό των εθνών με σκοπό την επιβίωση της ΄΄κάστας των ισχυρών΄΄. Οι πρώτες αναφορές μας έρχονται από την δεκαετία του 60΄

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Τα μυστηριώδη επιμήκη κρανία, το «παιδί των άστρων» και το «εξωγήινο» DNA (ΒΙΝΤΕΟ)


Γράφει ο Νίκος Αποστολόπουλος

Ιδρυτής Ερ.Ε.Ν.Ζω

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα άρθρο σχετικά με τα επιμήκη κρανία του Παράκας και τα νεα δεδομένα που ήρθαν στο φως μετά από εργαστηριακές αναλύσεις του γενετικού υλικού που πραγματοποιήθηκαν! (Το άρθρο λόγω άγνοιας παρουσιάζεται από κάποιες ιστοσελίδες ως νέο αλλά στην πραγματικότητα είναι παλιό). Τα αποτελέσματα που είχαν ανακοινωθεί είναι όντως εντυπωσιακά, όμως η αναδημοσίευση του ίδιου άρθρου από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα χωρίς έρευνα από τους διαχειριστές (πλην ελαχίστον εξαιρέσεων), αφήνει στο σκοτάδι ένα μεγάλο κομμάτι απίστευτων πληροφοριών. Πληροφορίες που αν συγκριθούν μεταξύ τους δείχνουν ταύτιση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων των κρανίων του Παράκας με τις εργαστηριακές αναλύσεις από το «Παιδί των Άστων» ή όπως είναι πιο γνωστό, «Starchild»,

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Η ιστορία της Αποκάλυψης του Ragnarok


Στην Σκανδιναβική μυθολογία, το Ragnarok είναι μια σειρά από αποκαλυπτικά γεγονότα που θα καθορίσουν το τέλος του κόσμου,

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Παύλος Σαντορίνης: Το εκατοστομετρικό ραντάρ – Μία μεγάλη Ελληνική εφεύρεση


 Παύλος Σαντορίνης: Έλληνας πολιτικός μηχανικός, φυσικός, και σπουδαίος σύγχρονος εφευρέτης. (Ιούνιος 1893 – 19 Οκτωβρίου 1986)

Το εκατοστομετρικό ραντάρ είναι καθαρά Ελληνική εφεύρεση του καθηγητού του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Παύλου Σαντορίνη ο οποίος

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Τι λέει η Ελληνική Μυθολογία για την αρχή του κόσμου;
Με αφορμή το γεγονός ότι ορισμένοι ξένοι επιστήμονες έστειλαν την ρομποτική συσκευή «Φιλέ» να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια ενός κομήτη, με σκοπό να επιτευχθεί λήψη δειγμάτων από την επιφάνεια και το υπέδαφος του κομήτη, η ανάλυση των οποίων προσδοκάται πως θα δώσει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για την προέλευση του ηλιακού συστήματος ή και για την εμφάνιση του νερού και της ζωής στη Γη, ας δούμε τι λέει η Ελληνική Μυθολογία για την αρχή του κόσμου!..

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Πίσω ἀπό τήν ἐπίθεσιν στήν ἱστορία μας μήπως κρύβεται ἡ ἐθνική διαίρεσις;
νέον ἄρθρον τοῦ «ΕΘΝΟΥΣ» ποὺ ἔρχεται γιὰ ἀκόμη μίαν φορὰ νὰ ἀμφισβητήσῃ τὴν ταὐτότητά μας. Ἀνιστόριτο, πιστό, ὅπως πάντα στὶς ἐντολὲς τῆς Νέας Τάξεως, βάσει τῶν ὁποίων δὲν ὑπάρχουν λαοί, ἀλλὰ μόνον μία μάζα.

Δὲν ὑπάρχει ἱστορία, παρὰ μόνον ἀμνημοσύνη. Δὲν ὑπάρχει ταὐτότητα ἀλλὰ κωδικός…
Τί θέλουν; Τί πασχίζουν νά μᾶς πείσουν;

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Τι κρύβεται κάτω από το εκκλησάκι που βρίσκεται στις κολώνες του πρώην Υπ. Παιδείας

Η «Αγία Δύναμις» είναι μονόκλιτος βασιλική με καμάρα και κτίστηκε τον 16ο αιώνα πιθανόν πάνω στα ερείπια του Ναού του ενδοξοτέρου ήρωα (ημίθεου και κατόπιν θεού) της Ελληνικής Μυθολογίας Ηρακλή, γιου του Δία και της Αλκμήνης, συζύγου του Αμφιτρύωνος, του οποίου αδυναμία ήταν η δύναμή του.

Η εκκλησία ήταν γνωστή ως Μετόχι του Ροδακιού,

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

"Εξωγήινα" αιγυπτιακά αντικείμενα βρίσκονται κρυμμένα στο Μουσείο Ροκφέλερ (vid)


"Εξωγήινοι", ΑΤΙΑ και άλλες περίεργες παραστάσεις σε μοναδικά αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του διάσημου αιγυπτιολόγου Sir William Petrie, στην Ιερουσαλήμ, θα μπορούσαν να ξαναγράψουν όχι μόνο την αρχαία αιγυπτιακή ιστορία αλλά και την ιστορία του κόσμου.

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Αρχαία ελληνική οικία και άλλες κατασκευές (βίντεο)

Από τα σπήλαια με τις βραχοσκεπές, τα δέρματα των ζώων και τις άναρθρες κραυγές, έως την εμφάνιση των σπιτιών, των υφασμάτινων ενδυμάτων και της μουσικής υπάρχει μία απόσταση αιώνων μέσα από τους οποίους η τεχνολογία και η πρόοδός της προίκισε τον άνθρωπο με δυνατότητες να ζει με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.
Του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει μακρινά ταξίδια, και να ανακαλύψει τις απολαύσεις της μουσικής, της τέχνης, και τα ευεργετήματα της άθλησης.

Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Ιστορία που δεν μελετήθηκε εκτενώς, γιατί δεν..συμφέρει. Δείτε γιατί ...

Σε ειδώλιο της νεολιθικής εποχής από τον Πρόδρομο ΚαρδίτσαςΜια πολύ σημαντική για την ιστορία και την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας επιγραφή από την περιοχή μας, έχει πέσει θύμα της κρατικής αδιαφορίας για κάθε τι ελληνικό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...