Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Το πραγματικό πείραμα του Φρανκενστάιν
Τα λόγια του καθήλωσαν το κοινό που είχε συγκεντρωθεί σε ένα τεχνολογικό συνέδριο στην Οξφόρδη το καλοκαίρι που μας πέρασε.Ο καθηγητής Χένρι Μάρκραμ ανακοίνωσε πως η ομάδα του σκοπεύει να δημιουργήσει τον πρώτο εγκέφαλο τεχνητής συνείδησης και νοημοσύνης μέχρι το 2018.

10 μυστήρια που δεν λύνονται και τόσο εύκολα

1. Το φαινόμενο placebo

Όσο κι αν παλεύουμε να καταλάβουμε τον κόσμο, υπάρχουν ακόμα μυστήρια που δεν μπορούμε να λύσουμε. Στο αφιέρωμα αυτό θα παρουσιαστούν είκοσι έξι από τα πιο...


Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΙΑΚΧΟΣ
Στα βιβλία του Ηροδότου και του Πλουτάρχου γίνεται περιγραφή περίεργων φαινομένων που συνέβησαν στην ναυμαχία της Σαλαμίνος στην οποία συγκρούσθηκαν ο Αθηναϊκός και ο Περσικός στόλος.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Ήταν οι πυραμίδες της Γκίζας στην πραγματικότητα αρχαίοι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας; (Video)Είναι δυνατό οι αρχαίοι πολιτισμοί να είχαν πρόσβαση σε τεχνολογίες πολύ πιο προηγμένες από αυτές που χρησιμοποιούμε σήμερα;
Η ομάδα θα "ξεκινήσει μια απίστευτη περιπέτεια σε όλο τον κόσμο« να διερευνήσει αυτές τις εκπληκτικές δυνατότητες.
Τον Μάιο, θα κατευθυνθεί προς τη Νότια Αμερική, ξεκινώντας ένα ταξίδι που θα τους μεταφέρει στην οροσειρά των Άνδεων.
Θα διασχίσουν τα υποβρύχια ερείπια της λίμνης Τιτικάκα,θα κάνουν ακόμη και επιχειρήσεις σε μερικές από τις μυστηριωδώς με σκοτεινό χρωμα τοποθεσίες στο Google Earth.
Τι θα βρουν;
Ποια αρχαία μυστήρια θα αποκαλύψουν;

Αυτές είναι μερικές απο τις ερωτήσεις που η ομάδα "renegade investigators" ελπίζει να απαντήσει με ένα νέο 2 ωρών ντοκιμαντέρ, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.

5 ανατριχιαστικά μυστήρια που δεν έχετε ξανακούσει


Οι αστικοί μύθοι και οι τρομακτικές ιστορίες πάντα μας γοητεύουν, είτε επειδή ταράζουν τα νερά μιας βαρετής βραδιάς με την παρέα είτε απλώς επειδή, όσο κι αν είμαστε δύσπιστοι με τις υποτιθέμενες έγκυρες πηγές τους, μπλέκουν εύστοχα την πραγματικότητα με το άγνωστο και μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.

Ο Δίσκος της Φαιστού

Στις 3 Ιουλίου του 1908, ο Ιταλός αρχαιολόγος Λουΐντζι Περνιέ (Luigi Pernier), έκανε μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις σχετικά με τα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας. Η ανακάλυψη έγινε στην Μινωική πόλη της Φαιστού (νότια Κρήτη), και το εύρημα είναι ο περιβόητος δίσκος της Φαιστού.Ο δίσκος της Φαιστού (1η πλευρά). Αποτυπώνονται 122 σύμβολα.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Εγκοίμηση, Placebo και Μυστήρια στην Αρχαία Ελλάδα.
Εγκοίμηση ήταν όλη η διαδικασία του να κοιμηθεί κανείς σ' έναν ιερό χώρο, ώστε να δεχτεί ένα αποκαλυπτικό όνειρο είτε για θεραπευτικούς σκοπούς, είτε για να μάθει για το μέλλον του.

Τα Κορυβαντικά και Λαβυρινθικά μυστήρια της αρχαίας Κρήτης
ΤΑ ΚΟΡΥΒΑΝΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Στα Κορυβαντικά Μυστήρια λειτουργούσαν καθώς συμπεραίνουν οι ερευνητές, βαθμοί μυήσεων προπαρασκευαστικοί για τις ανώτερες μυήσεις, που γίνονταν όταν ο μειούμενος ύστερα από τις τελετουργικές δοκιμασίες κρινόταν άξιος. Η προπαρασκευή άρχιζε με μια τελετή όμοια με υιοθεσία, συμβολικό καθαρμό με νερό και προκαταρτική διδασκαλία των νεοφώτιστων.

Εξωγήινοι επισκέφθηκαν τη Γη και οι άνθρωποι τους έκαναν… Θεούς!
Μέσα στους Μύθους, τις Παραδόσεις, τις αφηγήσεις, αλλά και τις θρησκείες των Αρχαίων Πολιτισμών, υπάρχουν αναφορές για την επίσκεψη εξωγήινων οντοτήτων στη Γη. Επειδή αυτές οι εξωγήινες οντότητες ήταν πολύ ανώτερες σε σχέση με τον άνθρωπο, ονομάστηκαν θεοί, ημίθεοι και ήρωες, εμπλουτίζοντας τις Μυθολογίες και τις θρησκείες όλων των Πολιτισμών.

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

10 θρησκευτικά μυστήρια και θαύματα

Γίνονται άραγε θαύματα; Υπάρχουν άγγελοι; Η προσευχή βοηθάει;

Υπάρχουν κάποια φαινόμενα για τα οποία η επιστήμη προσπαθεί να βρει μία λογική εξήγηση, αν και για τους πιστούς δεν χρειάζεται καμία απολύτως εξήγηση.

Τα παρακάτω δέκα μυστήρια κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώ αποτελούν το αντικείμενο έρευνας πολλών ερευνητών υπερφυσικών φαινομένων.
1. Εμφανίσεις της Παναγίας

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ...
Eρευνητές φαινομένων UFO όπως ο Δρ. Λαίην, ο Δρ. Τζέσσαπ, ο Φ. Εντουαρντς πέθαναν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, και πολλοί πιστεύουν ότι "τους έβγαλαν από το παιχνίδι" επειδή με τις ανακαλύψεις τους άρχισαν να αναγνωρίζουν υπερφυσικές και δαιμονικές ενέργειες πίσω απ' την "βιτρίνα" της υπερτεχνολογίας των εξωγήινων. Επίσης θάνατοι άλλων ερευνητών όπως του μετεωρολόγου καθηγητή Τζ. Μακ Ντόναλντ και του καθηγητή Ρ. Χάρντυ αποδόθηκαν σε αυτοκτονίες.

Τα μυστήρια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης που στοίχισε τη ζωή σε τρεις χιλιάδες ανθρώπους, έδρασε καταλυτικά στην κλιμάκωση της ηγεμονικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και οδήγησε σε δύο -τουλάχιστον- πολέμους, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, το 2006, επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη, ζητώντας απάντηση σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα: Tι ακριβώς ήξεραν το FBI, η CIA και ο ίδιος πρόεδρος Μπους για την επικείμενη τρομοκρατική επίθεση του Μπιν Λάντεν; Πόσο καιρό πριν είχαν ενημερωθεί και γιατί δεν έκαναν τίποτα για να την αποτρέψουν;

Από τους συγγενείς των θυμάτων στους δίδυμους πύργους και το Πεντάγωνο, που αγωνίζονται...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Μας έσωσαν οι εξωγήινοι το 1908 ?Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του 20ου αιώνα, η έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου του 1908 στον ποταμό Τουνγκούσκα της Σιβηρίας...
, (Η Έκρηξη της Τουνγκούσκα ή «Συμβάν της Τουνγκούσκα» ήταν μια πολύ μεγάλη φυσικής προελεύσεως έκρηξη που συνέβη πάνω από μία ακατοίκητη περιοχή κοντα στον ποταμό Τουνγκούσκα, παραπόταμο του ποταμού Γενισέι της Σιβηρίας,

Μυστήρια που παραμένουν άλυτα...Ο μέσος σύγχρονος άνθρωπος πιστεύει πως

η εποχή μας έχει δώσει απαντήσεις και σε αυτά. Ο πλούτος των γνώσεων, που έχει συλλέξει μέσα από πορεία αιώνων, φθάνοντας στα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας καθώς και η ανθρώπινη δράση στα διάστημα, τον κάνουν να ατενίζει το μέλλον με σιγουριά. Γνωρίζει πάρα πολλά για το παρόν και το κοντινότερο παρελθόν. Έφτασε σε σημείο, να σχεδιάζει στο μέλλον την ίδρυση αποικιών στη Σελήνη και σε...

Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑKων/νου Ε. Στρωματιά, σχεδιαστή συστημάτων, εφευρέτη - ερευνητή


Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι, τόσο η ‘κλασσική’ θεωρεία του λεγόμενου ‘ηλεκτρομαγνητισμού’ όσο και η ‘περίφημη’ Γενική θεωρία της Σχετικότητας παρουσιάζουν αρκετά άλυτα προβλήματα ή ‘επιστημονικά παράδοξα’, όπως τα έλεγε ο επιβλέπων καθηγητής μου στη μεταπτυχιακή μου έρευνα στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Τα ίδια προβλήματα παρουσιάζει και το νεώτερο ‘έκτρωμα’

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Αυτόματη Ανάφλεξη: Το Μυστήριο του Ανθρώπινου ΣώματοςΤο περίεργο αυτό φαινόμενο της αιφνίδιας αυτόματης ανάφλεξης είναι ένα μυστήριο για αιώνες τώρα. Οι επιστήμονες ακόμα και τώρα αναρωτιούνται αν όντως υφίσταται ως γεγονός. Ωστόσο, έχουμε αναφορές για το γεγονός αυτό στην παγκόσμια λογοτεχνία και ιστορία. Παρακάτω θα επιχειρηθεί να παρουσιαστούν κάποια γεγονότα

"Τα πάντα ρει!". Άλυτα επιστημονικά προβλήματα
Ως γνωστόν, τα άλυτα επιστημονικά ζητήματα είναι ακόμη πολλά. Τρία όμως εξ’ αυτών, εκτός του ότι παραμένουν ακατανόητα για την ανθρώπινη λογική, παρουσιάζουν ορισμένες ομοιότητες που ξαφνιάζουν.
Και πρώτα από όλα η «συνείδηση».

Κανένας δε θα έπρεπε να δουλεύει ποτέ
Η δουλειά είναι η πηγή σχεδόν όλης της δυστυχίας του κόσμου. Σχεδόν όλα τα κακά πράγματα που αξίζουν ν΄ αναφερθούν προέρχονται από την εργασία ή από τη ζωή σ΄ ένα κόσμο σχεδιασμένο για εργασία. Για να σταματήσουμε να υποφέρουμε, πρέπει να σταματήσουμε να δουλεύουμε.
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε πράγματα. Σημαίνει στην πραγματικότητα τη δημιουργία ενός νέου τρόπου ζωής στηριγμένου στο παιχνίδι.

Μ΄ άλλα λόγια,

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ UFO ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ
ΕΞΩΔΙΑΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ

Ζούμε και κινούμαστε σε τρεις διαστάσεις: Είμαστε τρισδιάστατοι. Στην πραγματικότητα «Διάσταση» δεν σημαίνει παρά «Κατεύθυνση».

Είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσουμε το ζήτημα των διαστάσεων, αν τις δούμε ως κατευθύνσεις. Για τα όντα του κόσμου μας υπάρχουν τρεις τρόποι κίνησης, υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις: μπρος-πίσω, δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω, (αν θεωρήσουμε ως μια ακόμη κατεύθυνση και την κίνησή μας στο Χρόνο, από το παρελθόν προς το μέλλον,

ΕΡΕΥΝΑ – Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


΄Φωτογραφία του ιερού βράχου της Ακρπόλεως, στην οποία
είναι εμφανή τα Προπύλαια (μπροστά και δεξιά), ο
Παρθενών (πίσω δεξιά) και το Ερεχθείο (αριστερά). Η
Ακρόπολη αποτελεί αναμφιβόλως τον πιο γνωστό
αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα καθώς και έναν σπουδαίο
πόλο έλξης για τους τουρίστες. Τα περισσότερα όμως΄
μυστηκά του ιερού βράχου παραμένουν κρυμμένα
κάτω από τα πόδια των επισκεπτών!


Οι περισσότεροι Έλληνες, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι έχουν βρεθεί τουλάχιστον μία φορά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Οι περισσότεροι όμως απ’ όσους πήγαν εκεί δεν ήξεραν το παραμικρό για τα μυστικά που κρύβονταν κάτω από τα πόδια τους.

Τα μυστήρια της αρχαία Κρήτης και η διαδικασία της μύησηςΠέντε και περισσότερο χιλιάδες χρόνια, λοιπόν, πριν την σημερινή εποχή υπήρχε στην Κρήτη μια μορφή θρησκείας, μια λατρεία θεοτήτων της Φύσεως, πνευματικού επιπέδου ανώτερη φυσιολατρία. Οι κάτοικοι της Κρήτης ήταν από τους πρώτους που απέδωσαν στο θείο, σεβασμό και στα Μυστήρια. Μυστήρια, στα οποία γινόταν χρήση σημείων και συμβόλων και σε αυτά γίνονταν δεκτοί άνδρες και γυναίκες, που τελούσαν, στους μικρούς τότε σε μέγεθος ναούς τους, τις ιερουργίες και τις μυήσεις τους.

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 'ΙΣΤΟΡΙΑ'
Στην παραπάνω εικόνα φαίνεται ένα πολυεργαλείο που βρέθηκε στην περιοχή της Μεσογαίας ή Μεσογείου. Η ηλικία του μόλις ...1800 ετών

Ποιός κατασκεύαζε πολυσουγιάδες το 200 μχ ?

Σκοτεινά & Υπερ-γεια μυστήρια
Μία παράξενη ιστορία για τις πιό απόκρυφες συνωμοσίες…

Ο ιδανικότερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα, όποιο και αν είναι αυτό, είναι να προσπαθήσεις να βρείς τις λογικές απαντήσεις που το ξεδιαλύνουν. Τι γίνεται όμως όταν το πρόβλημα ξεπερνάει την υπόστασή του κοινού νού, και το λογικό υποχρεούται να τεθεί εκτός των ορίων της αναζήτησης; Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό του Ε.Τύπου : Φαινόμενα

Το Τάγμα των Εννέα Γωνιών
Κινώ τα ηλεκτρονικά μου ίχνη μέσα στο διαδίκτυο, με σκοπό να βρώ πληροφορίες για το τάγμα των Εννέα γωνιών. Πράγματι, βρίσκονται αρκετές πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να κατανοήσω τις ρίζες αυτού του παράξενου τάγματος…

Κλικάρω στην επίσημη ιστοσελίδα τους, και διαβάζω:

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Τα μεγαλύτερα ανεξιχνίαστα μυστήρια
Καμιά φορά αποδεικνύεται πολύ απογοητευτικό όταν η επιστήμη αποτυγχάνει να βρει πειστικά επιχειρήματα για κάποια από τα παλιότερα μυστήρια που γνωρίζει ο άνθρωπος.Ξέρουμε πως το Stonehenge, οι Πυραμίδες και τα αγάλματα στο Νησί του Πάσχα δεν χτίστηκαν από μία φυλή που εξαφανίστηκε ή κάποιους αρχαίους υπεράνθρωπους.

Ο "ολοκληρωτικός πόλεμος" 100 οικογενειών κατά των "δεινοσαύρων"Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας και του "δεινόσαυρου" της Ευρωζώνης με επίκεντρο την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία για την επιδιόρθωση του ελληνικού χρέους. Η επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's που αντιπροσωπεύει πρακτικά τους ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι και θα χάσουν 110 δισ. € από την "επιδιόρθωση" κατά 50% του ελληνικού χρέους, ήταν σήμερα "ολοκληρωτική". Πρακτικά μιλάμε για έναν "ολοκληρωτικό πόλεμο" των αγορών.

Πειράματα-σοκ από σοβιετικούς και ναζί. Προσπαθούσαν να...αναστήσουν νεκρούς!Στη δεκαετία του 1940, σοβιετικοί επιστήμονες έκαναν πειράματα ώστε να καταφέρουν να …ανασταίνουν νεκρούς!

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

5 ανατριχιαστικά μυστήρια .
Οι αστικοί μύθοι και οι τρομακτικές ιστορίες πάντα μας γοητεύουν, είτε επειδή ταράζουν τα νερά μιας βαρετής βραδιάς με την παρέα είτε απλώς επειδή, όσο κι αν είμαστε δύσπιστοι με τις υποτιθέμενες έγκυρες πηγές τους, μπλέκουν εύστοχα την πραγματικότητα με το άγνωστο και μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.
Πρόσφατα λοιπόν ανακαλύψαμε ότι εκτός από τους δικούς μας, ελληνικότατους αστικούς μύθους υπάρχουν και άκρως μυστηριώδεις… υπεραστικοί μύθοι, ιστορίες από μακρινές χώρες και προφορικές αφηγήσεις πραγματικών(;) γεγονότων που έχουν εξίσου δυνατές επιπτώσεις στα νεύρα των πιο ευαίσθητων. Διαβάστε παρακάτω πέντε ιστορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, είναι όμως άκρως ενδιαφέρουσες.

Lethal Text: Το θανάσιμο κείμενο
Τι μπορεί να είναι ένα κείμενο που αποκαλείται θανάσιμο; Μπορεί μία σειρά από λέξεις-προτάσεις να καταστρέψει τον ανθρώπινο νου; Ας δούμε παρακάτω:

Με απλά λόγια, το Φονικό Κείμενο όταν διαβάζεται καθιστά τον Αναγνώστη ανίκανο να συνεχίσει. Καταστρέφει το νου. Αυξάνει την παράνοια…Μονάχα εκείνοι που έχουν διαβάσει ένα τέτοιο κείμενο γνωρίζουν τί πραγματικά περιγράφει. Μόνο που δεν είναι σε θέση να το περιγράψουν οι ίδιοι…

Τηλεπάθεια: Ένα άκρως απόρρητο βίντεο της KGBΜπορεί οι λέξεις, όπως τηλεκίνηση και τηλεπάθεια, να είναι πολύ της μόδας τελευταία, και πάνω τους να στηρίζονται ολόκληρα τηλεοπτικά show ανά τον κόσμο, αλλά η συγκεκριμένη τεχνική… μόνο καινούργια δεν είναι.Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Nina Kulagina, μία Ρωσίδα με φοβερές πνευματικές δυνάμεις, που μπορούσε να κινήσει με το μυαλό της σχεδόν οτιδήποτε. Γεννήθηκε το 1926 και την...

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις.
Φαίνονται τρελά και όμως είναι αληθινά. Η μοίρα επιφυλάσσει σε κάποιους περίεργα παιχνίδια...

- Ο Mark Twain, γνωστός Αμερικανός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1835, την....

Ανεξήγητα σημάδια στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ

Ένα μυστήριο για τους αρχαιολόγους κρυβόταν κάτω από την Ιερουσαλήμ, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως περίεργα σχήματα λαξευμένα στην πέτρα.Σε πρόσφατη ανασκαφή στο παλαιό τμήμα της πόλης ήρθαν στο φως τρία σημάδια σχήματος V, το ένα δίπλα στο άλλο, που ήταν χαραγμένα στο ασβεστολιθικό πάτωμα υπογείων δωματίων.

Το μυστήριο της Αrea 51


Η μυθική περιοχή «Area 51» στις ΗΠΑ εξακολουθεί να ηλεκτρίζει τους λάτρεις των εξωγήινων και των θεωριών συνωμοσίας. Τα UFO, τα ψέματα των αμερικανικών κυβερνήσεων και οι πτήσεις μυστήριο.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Επτά μεγάλα μυστήρια στην ιστορία
Yπάρχουν πολλά μυστήρια που μας περιβάλλουν από την αρχή αυτού του κόσμου.


Άλλα λύθηκαν με την βοήθεια της επιστήμης και άλλα παραμένουν ακόμα ανεξήγητα και ίσως να μην τα μάθουμε ποτέ..


Εδώ είναι μερικά που ακόμα δεν έχουν την απάντηση τους...

ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ!!!
Όταν άκουσα για πρώτη φορά για τα << Λευκά Ιεράτεια >> δεν έδωσα και πολύ μεγάλη σημασία γιατί πίστεψα ότι είχε να κάνει με ιεράτεια λευκής μαγείας, κάτι το οποίο δεν έχει να κάνει με μαγεία αλλά κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι το οποίο είναι ενεργό εδώ και χιλιάδες χρόνια, ή καλύτερα να πω εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια!!! Σε μια έρευνα

Η μυστηριώδης λίμνη με τους 600 σκελετούς!
Η Roopkund, γνωστή ως η "λίμνη με των σκελετών", αποτελεί ένα μέρος γεμάτο από άλυτους γρίφους. Βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή των μακρινών Ινδιών, Uttarakand, στα Ιμαλάια Όρη, σε υψόμετρο 5.000 μ.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ARKAIM (Aρκάιμ) - Tο μυστήριο του «ρωσικού Στόουνχεντζ».του Γιώργου Παντούλα
Tο μυστήριο του «ρωσικού Στόουνχεντζ»
Mια προϊστορική πόλη, που εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά. Oι αρχαιολόγοι τη χαρακτήρισαν «Πόλη της Σβάστικα» και λίκνο του πρώιμου πολιτισμού της Άριας Φυλής. Oι κάτοικοι της περιοχής τη θεωρούν στοιχειωμένη. H θρυλική πόλη Aρκάιμ παραμένει εδώ και χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας Aρχαιολογίας – και όχι μόνο...

Λύθηκε το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων;
Το τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια περιοχή η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις Βερμούδες, το Πουέρτο Ρίκο και την Φλόριντα των ΗΠΑ. Υπάρχουν πολλές αναφορές για παράξενα συμβάντα στην περιοχή στο πέρασμα των χρόνων, που ξεκινούν από τον Χριστόφορο Κολόμβο και φτάνουν μέχρι σήμερα.

Το Βατικανό ανοίγει μυστικά αρχεία αιώνων !

Εκατοντάδες από τα πιο σημαντικά έγγραφα των μυστικών αρχείων του Βατικανού θα εκτεθούν για πρώτη – και, ίσως, για τελευταία- φορά στο κοινό της Ρώμης.

Πρόκειται για μυστικά έγγραφα που φυλάσσονται περισσότερο από μία χιλιετία και σχετίζονται με πολλά και σημαντικά ιστορικά πρόσωπα και οργανώσεις, όπως οι Ναΐτες, Ο Γκαλιλέο Γκαλιλέι, ο Μάρτιν Λούθερ, ο Λουδοβίκος ο 8ος κλπ.

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Η ΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ενα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον.

Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος.

Οι νεράιδες του φαραγγιού της Κρήτης!

Είναι Μύθος ή αλήθεια;

Νεράιδες,

ονομασία που προέρχεται από τις αρχαίες Νηρηίδες, ξυπνούν τα μεσάνυχτα και κατευθύνονται προς τις πηγές. Οι λεπτές οπτασίες με τα μακριά μαλλιά πλένονται και τραγουδούν, μαγεύοντας όποιον βρίσκεται κοντά...

Ανταρκτική: Λύνοντας το μυστήριο των βουνών – φαντασμάτων

Το πώς δημιουργήθηκαν και έφθασαν να έχουν αυτή τη μορφή, ήταν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Παγωμένης Ηπείρου. Έως σήμερα....


Η οροσειρά μήκους 1.200 χιλιομέτρων, που μπορεί να συγκριθεί σε μέγεθος με τις Ευρωπαϊκές ‘Aλπεις,

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Τελευταίοι Έλληνες Φρουροί
Πριν εκατομμύρια χρόνια, όντα από άλλον γαλαξία (Έψιλον Λάμδα) επισκέφτηκαν την γη.
Οι ενδείξεις που είχαν για τον πλανήτη μας ήταν σύμφωνα με τα πρότυπα τους, κατάλληλη για δημιουργία έλλογων όντων.


Πέρασαν χιλιάδες χρόνια, μέχρι να δημιουργήσουν έναν κόσμο, που θα είχε τις ίδιες προοπτικές εξέλιξης με τον δικό τους, εξωτερική όψη , μέγεθος εγκεφάλου ευφυΐα

Βιοκεντρισμός: Μια νέα θεωρία θεωρεί ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος
Φοβόμαστε το θάνατο. Τον φοβόμαστε γιατί βλέπουμε ότι εκείνοι που πεθαίνουν εξαφανίζονται και δεν επιστρέφουν ποτέ ξανά, φοβόμαστε επειδή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει "εκεί", κυρίως επειδή φοβόμαστε ότι δεν έχουμε πια καμιά σχέση με το σώμα μας, το οποίο πεθαίνει.

Ωστόσο, μια νέα επιστημονική θεωρία επιβεβαιώνει παλαιότερες θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες ο θάνατος δεν είναι το τέλος όπως εμείς το πιστεύουμε.
Η νέα θεωρία

Ετοιμάζετε μυστικά το 4º Ράιχ; Τρισεκατομμύρια ευρώ έχουν οι γερμανικές τράπεζες επενδύοντας σιωπηρά στο κρυφό όνειρο τους
Καιρεα ερωτήματα θέτουν οι δημοσιεύσεις των ΜΜΕ για τα απόρρητα όπλα τύπου του τρίτου ράιχ που χάθηκαν μετά τον πόλεμο.
Με αφορμή ενός άρθρου που υπάρχει αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό περιοδικό PM όπου ισχυρίζεται ότι υπάρχουν "ισχυρές ενδείξεις" ότι ένα ναζιστικό πρόγραμμα εξελιγμένων οπλικών συστημάτων "UFO" είναι καλά κρυμμένο.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Τα "κρυμμένα μυστικά" του Παναθηναϊκού Σταδίου!
 Συντάκτης: Ειρήνη Λαμπιώτη,
Ότι το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ενα από τα πιο μεγαλοπρεπή έργα της αρχαιότητας, ένα “θαύμα τελειότητας” όπως έχει χαρακτηριστικά, είναι γνωστό! Αυτό που για πολλούς παραμένει άγνωστο είναι τα καλά κρυμμένα μυστικά του: την υπόγεια στοά εισόδου στο στάδιο, το νεκροταφείο, τον λεγόμενο τάφο του Ηρώδη, τη σαρκοφάγος που βρέθηκε δίπλα του, την αφετηρία των αγώνων δρόμου, τα αρχαία αποδυτήρια… Τα επτά αρχαιολογικά μυστικά του Παναθηναϊκού Σταδίου!

1. Η κρύπτη εισόδου στο στάδιο

Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών
Πυξίδες τρελαίνονται, πλοία εξαφανίζονται, ρουφήχτρες αιφνιδιάζουν!
Δέος προκαλούν τα μυστήρια των ωκεανών σε όλους τους ανθρώπους, ναυτικούς και μη. Ασκείται μια ανεξήγητη σαγήνη, εξάπτοντας πάντα με την ίδια δυναμική την περιέργεια θαλασσοπόρων, δυτών αλλά και ταξιδιωτών.

Μυστική Θεσσαλονίκη: Θεωρίες συνομωσίας και "αστικοί μύθοι"


του Γιώργου Στάμκου Ξεχάστε τη Θεσσαλονίκη που ξέρατε κι ακολουθείστε μας σε μια μυστική περιήγηση σε μια πόλη γεμάτη Urban Legends και Conspiracy Theories. Για τους λάτρεις των μυστηρίων και του θαυμαστού, η Θεσσαλονίκη είναι μια πραγματική Terra Incognita που υπόσχεται πολλές εκπλήξεις...

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Αόρατες δυνάμεις στην Ελλάδα
Κάποιοι από εσάς, ίσως έχετε ακούσει, ότι τα μέρη που προσλάμβαναν ιδιαίτερη σημασία για τους αρχαίους Έλληνες, όπως οι ναοί, τα μαντεία, οι πόλεις και τα μνημεία, συνδέονται μεταξύ τους με γεωμετρικές σχέσεις. Σχηματίζουν δηλαδή διά­φορα νοερά γεωμετρικά σχήματα, όπως τρίγωνα, πολύγωνα και ομόκεντρους κύκλους, ενώ και οι αποστάσεις που έχουν μεταξύ τους είναι προϋπολογισμένες και συγκεκριμένες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...