Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ο νέος μεγάλος επιταχυντής αδρονίων SUPER-SIZED στην Ελβετία θα δημιουργήσει μαύρη τρύπα στη γη.









Ο υφιστάμενος LHC είναι ήδη εκπληκτικός, μήκους 27 χιλιομέτρων, αλλά ο επόμενος θα κυμανθεί από 80 έως 100 χιλιόμετρα.


Ο LHC 2.0 ή ο μελλοντικός κυκλικός συλλέκτης (FCC), θα φέρει επανάσταση στον κόσμο της φυσικής όταν μπει σε λειτουργία και θα στηριχθεί στο έργο του προκατόχου του.


Θα παράγει τη δύναμη 10 εκατομμυρίων κεραυνών

– αρκετή ενέργεια για να δημιουργήσει μια καταστροφική μαύρη τρύπα.





Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι στην πραγματικότητα χρειάζονται 2,4 φορές λιγότερη ενέργεια για να δημιουργήσουν μια μαύρη τρύπα, και με έναν ισχυρότερο σωματιδιακό αναστολέα, κάποιοι φοβούνται ότι θα μπορούσε κάποιος να γίνει τυχαία στο εργαστήριο.


Όταν τα σωματίδια χτυπούν το ένα στο άλλο, η βαρυτική έλξη τους παγιδεύεται, πράγμα που σημαίνει ότι οι ερευνητές θα μπορούσαν να το κάνουν στο LHC 2.0.


Εάν υπάρχει αρκετή ενέργεια ανάμεσα σε αυτά τα σωματίδια, μπορεί να καταρρεύσει κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει δύο μαύρες τρύπες που σύντομα συγχωνεύονται σε μία.





Ο καθηγητής Stephen Hawking δήλωσε ότι οι μαύρες τρύπες εξαντλούνται αργά, σε μια πρωτοποριακή θεωρία πριν από 42 χρόνια, το 1974.


Η θεωρία του, είπε ότι, τα σωματίδια θα μπορούσαν να ληστέψουν τις μαύρες τρύπες της ενέργειας τους, καθιστώντας τους να εξαφανιστούν με ελάχιστη ταχύτητα, καθώς απελευθερώνουν όλα όσα είχαν κάποτε καταπιεί σε ένα περιθώριο σκόνης – αυτή η θεωρία αποδείχθηκε πέρυσι.


http://www.express.co.uk/news/weird/829067/Large-Hadron-Collider-black-hole-future-circular-collider







AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS :Corfiatiko.blogspot.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)