Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Πόλη γιγάντων ανακάλυψαν στην Αιθιοπία οι αρχαιολόγοι; (Φωτο)





Μια διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τους αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου του Έξετερ,



έχει ανακαλύψει μια αρχαία, ξεχασμένη πόλη στην Αιθιοπία, η οποία εικάζεται πως αποτελούσε πόλη κατοικίας γιγάντων.

Οι αρχαιολόγοι που ανασκάπτουν στη Harlaa, στην ανατολική Αιθιοπία, έφεραν στο φως ένα τζαμί του 12ου αιώνα και ισλαμικούς τάφους. Στα ευρήματα περιλαμβάνονται επίσης θραύσματα γυάλινων δοχείων, κρύσταλλοι, σάρδιοι λίθοι, γυάλινες χάντρες και αγγεία από τη Μαδαγασκάρη, τις Μαλδίβες, την Υεμένη και την Κίνα. Ακόμη, βρέθηκαν χάλκινα και αργυρά νομίσματα από την Αίγυπτο του 13ου αιώνα. Καμία οργανωμένη αρχαιολογική εξερεύνηση δεν είχε πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν σε αυτή την περιοχή της Αιθιοπίας, αλλά η συνεχής ανακάλυψη κεραμικών και νομισμάτων από τους ντόπιους αγρότες, έπεισε τους ειδικούς ότι εκεί μπορεί να κρύβεται ένας πολιτιστικός και αρχαιολογικός «θησαυρός» της Αιθιοπίας.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ανασκαφείσας μεσαιωνικής πόλης ήταν το τεράστιο μέγεθος των λίθων που χρησιμοποιήθηκαν στα κτήρια της πόλης αυτής, το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνει έναν τοπικό μύθο των ντόπιων κατοίκων ότι η εν λόγω πόλη κατοικούνταν κάποτε από γίγαντες.


Ωστόσο, ο καθηγητής Timothy Insoll, από το Ινστιτούτο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Exeter και επικεφαλής της έρευνας, απέρριψε κατηγορηματικά τα λεγόμενα των ντόπιων: "Οι ντόπιοι είναι πολύ πρόθυμοι να λύνουν μυστήρια. Οι αγρότες απλώς βρήκαν κάποια περίεργα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών νομισμάτων, καθώς εργάζονταν στη γη τους, και μια φήμη εξαπλώθηκε ότι δήθεν η περιοχή φιλοξενούσε γίγαντες. Προφανώς το διαψεύσαμε, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μας πιστεύουν πλήρως. Μερικοί άνθρωποι μας είπαν ότι τα σώματα που ανακαλύψαμε είναι παιδιά γιγάντων".
Τα ευρήματα αποκαλύπτουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης.


Ο καθηγητής Timothy Insoll ανέφερε σχετικά:
"Αυτή η ανακάλυψη επεκτείνει τις γνώσεις μας για την κατανόηση του εμπορίου σε ένα αρχαιολογικά παραμελημένο τμήμα της Αιθιοπίας. Αυτά που βρήκαμε εδώ μας δείχνουν ότι αυτός ο τομέας ήταν το κέντρο εμπορίου στην περιοχή αυτή. "
Τα υπόλοιπα κοσμήματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές μας δείχνουν ότι οι κοσμηματοποιοί δημιουργούσαν εκπληκτικά κομμάτια από ασήμι, χαλκό και ημιπολύτιμες πέτρες και γυάλινες χάντρες. Χρησιμοποίησαν κάποια τεχνολογία που συνήθως συσχετίζονταν εκείνη την εποχή με κοσμήματα στην Ινδία, αποκαλύπτοντας το εμπόριο και την πιθανή μετανάστευση από τη χώρα αυτή στην Harlaa. Τα αρχαιολογικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι η πόλη αυτή φιλοξενούσε μια πολύ μικτή κοινότητα. Γνωρίζουμε ότι τα κοσμήματα κατασκευάζονταν εδώ για προωθηθούν για πώληση στο εσωτερικό της Αφρικής, και τα υλικά που απαιτούνταν για την κατασκευή τους εισάγονταν από την Ερυθρά Θάλασσα, την Ακτή της Ανατολικής Αφρικής και ενδεχομένως από την Ινδία."

Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν το επόμενο έτος

Η έρευνα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας και προηγουμένως από το Ίδρυμα Max Van Berchem στην Ελβετία. Οι αρχαιολόγοι, από τα πανεπιστήμια του Exeter, της Addis Abeba και του Leuven, θα συνεχίσουν να σκάβουν το επόμενο έτος, σε άλλες περιοχές και βαθύτερα, προκειμένου να ανακαλύψουν περισσότερα στοιχεία για τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί.

Αρκετά από τα ευρήματα θα εκτεθούν σε ένα κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς για να βοηθήσουν τους ντόπιους να αναπτύξουν τη τουριστική βιομηχανία της περιοχής. Ορισμένα από τα ευρήματα θα προβληθούν και στο εθνικό μουσείο της χώρας στην Αντίς Αμπέμπα. Οι ανασκαφικές εργασίες ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με την Αιθιοπική Αρχή για την Έρευνα και τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.



el.gr

Το διαβάσαμε από το: Πόλη γιγάντων ανακάλυψαν στην Αιθιοπία οι αρχαιολόγοι; (Φωτο) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/06/blog-post_6110.html#ixzz4lCvsDcO3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)