Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Βλάπτει η ακτινοβολία του Bluetooth και του WiFi;



Οι τεχνολογίες bluetooth και wifi εκπέμπουν ακτινοβολία για ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων συσκευών. Βλάπτουν ή όχι;
Όλοι μας καθημερινά, χρησιμοποιούμε αμέτρητες ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες εκπέμπουν μέσω της τεχνολογίας του Bluetooth και ...
του WiFi.

Σίγουρα, πολλές φορές αναρωτηθήκαμε, εάν όντως είναι επιζήμιες αυτές οι ακτινοβολίες για τον ανθρώπινο οργανισμό.


Η ακτινοβολία του bluetooth & wifi


Οι ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι τεχνολογίες των Bluetooth και WiFi, είναι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες ραδιοσυχνοτήτων και όπως αναφέραμε παραπάνω, χρησιμοποιούνται σε αμέτρητες ηλεκτρονικές συσκευές, καθημερινής χρήσης.

Δηλαδή κινητά τηλέφωνα, Media Centers, MP3 Players, φορητούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές όπως το PlayStation, μέχρι και σε μίνι μετεωρολογικούς οικιακούς σταθμούς!

Τι συμβαίνει όμως με την ακτινοβολία τους;

Η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι παραπάνω συσκευές, απλώνεται ως μια σφαίρα και έχει κέντρο ή πυρήνα εκπομπής θα λέγαμε καλύτερα, την ίδια την συσκευή.

Η ισχύς της ακτινοβολίας, κάθε δύο μέτρα υποδιπλασιάζεται. Δηλαδή γίνεται όλο και πιο ασθενέστερη.

Εάν δεν υποδιπλασιαζόταν, τότε θα μιλούσαμε για μια ακτινοβολία η οποία δεν θα εξασθενούσε ποτέ και θα μπορούσε να κάνει τον γύρω της γης!


Για παράδειγμα, φανταστείτε τον εαυτό σας, να ρίχνει μια πετρούλα μέσα σε μια πολύ μεγάλη λεκάνη νερό. Μόλις ρίξετε την πετρούλα, τα κύματα είναι πολύ πυκνά και ισχυρά.

Καθώς όμως πλησιάζουν τα τοιχώματα της λεκάνης, γίνονται όλο και πιο αραιά και ασθενή.

Έτσι απλά, εξηγείται το φαινόμενο του εξασθενημένου σήματος!

Βλάπτει η ακτινοβολία του bluetooth - wifi;

Όσον αφορά το κεφάλαιο της επιβάρυνσης του ανθρώπινου οργανισμού, αν δηλαδή μας βλάπτει η ακτινοβολία των τεχνολογιών αυτών, ίσως θα έπρεπε να εμπιστευθούμε τους μηχανικούς, επιστήμονες και γιατρούς οι οποίοι διαβεβαιώνουν πως όλες οι ασύρματες συσκευές είναι ασφαλείς.

Να μην ξεχνάμε πως και αυτοί είναι άνθρωποι και χρησιμοποιούν καθημερινά τέτοιες ασύρματες συσκευές.

Πραγματικά και τεκμηριωμένα στοιχεία για την επιβάρυνση της υγείας του ανθρώπου από τα ασύρματα δίκτυα, ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Πιθανώς, η επιβάρυνση είναι απειροελάχιστη γιατί αυτά τα κύματα εξασθενούν πολύ σύντομα, σε αντίθεση με το κινητό τηλέφωνο, που είναι εξαιρετικά επιβλαβές.

Απλά φανταστείτε, ένα κύμα ακτινοβολίας κινητού (σήμα η GPRS), να έρχεται κατευθείαν από έναν δορυφόρο...

Παρόλα αυτά, ο καθένας από εμάς θα ήταν καλό να πάρει τα μέτρα του, για να μειώσει την έκθεση του σε οποιαδήποτε ακτινοβολία.





Από την στιγμή που δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία για το αν βλάπτει η ακτινοβολία bluetooth και wifi, δεν σημαίνει πως πρέπει να αδιαφορήσουμε και να μην έχουμε το νου μας!

Αν δεν σας είναι αναγκαίο, τότε είναι καλό να το αποφεύγετε, προσέχουμε για να έχουμε!

http://spitikomas.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)